27 / 04 / 2024

güvenli tapu devri

güvenli tapu devri

Ev alırken vatandaşların tapuda dolandırılmaması, zarar etmemesi için Taputakas sistemi geliştirildi. Yeni uygulama, güvenli alım-satım imkanı sunuyor.

Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, taraflar arasında olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen online tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerinin tapu devri yapıldı!

Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerinin tapu devri yapıldı. Pasifik GYO, gayrimenkullerde proje çalışmaları kapsamında ruhsatlandırma aşamasına geçildiğini açıkladı. 

KİPTAŞ'ta tapu devri işlemleri 14 Eylül'de başlıyor!

KİPTAŞ, tapu devri işlemleri için açıklama yaptı. Açıklamada, tapu devri işlemlerinin 14 Eylül Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

İmpomes, interneti tapu güvenliğinde net hale getirecek!

Birkaç yıldır İmpomes sistemi üzerinden kurumlara ve şirketlere tapu güvenliği ve mülk takibi konusunda önemli bir hizmet sunan İmpo İmar, interneti bireysel alıcıların tapu güvenliği konusunda net hale getirecek yeni bir ürün üzerinde çalışıyor.

Kooperatiflerde tapu devri!

Kooperatifler yapılar tamamlandıktan sonra yapıların bulunduğu yere göre yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor. Kooperatif tapu devri konutların üyelere teslimi ile oluyor. İşte, Kooperatiflerde tapu devri işlemleri!

Babadan oğula tapu devri masrafları!

Babadan oğula tapu devri, "hibe" ile yapılabiliyor. Bu işlemin harç bedeli yüksek olması nedeni ile yapılan devir "satış" olarak gösterilerek hibe harcından daha az oranda harç ödenebiliyor. İşte babadan oğula tapu devri masrafları...

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Aile içinde taşınmaz mallara ait tapu satışı yapılabiliyor. Peki, aile içinde babadan oğula tapu devri nasıl olur? Babadan oğula tapu devri için ne kadar harç ödenir?

Söke'de inşaat işçilerine iş güvenliği semineri verildi!

Aydın'ın Söke ilçesinde, inşaat işçilerine yönelik olarak 'İş Salığı ve Güvenliği' konulu seminer düzenlendi. Etüd Mimarlık ve İnşaat şirketi, inşaat personeline yönelik düzenlenen seminerde, iş güvenliği konusunda eğitim verildi..

Başka şehirde tapu devri nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir işlemleri taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, başka şehirde tapu devri nasıl yapılır? İşte başka şehirdeki taşınmazın tapu işlemleri...

SiteYonetimi.Org ücretsiz Güvenli Yaşam Eğitimleri'ne devam ediyor!

SiteYonetimi.Org Sektörel Eğitim Grubu 'nun ücretsiz Güvenli Yaşam Eğitimleri devam ediyor. Program kapsamında yaz döneminde başvuru formunu dolduran katılımcılara yüzde 15 indirim imkanı sunuluyor...

Akademik Güvenli Işık Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akademik Güvenli Işık Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Başarı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 7 Temmuz'da Üsküdar, Masaldan İşmerkezi, A Blok'ta kuruldu.

Akçansa İş Sağlığı ve Güvenliği Akademisi Çanakkale fabrikasında hizmete açıldı!

Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa'nın Çanakkale Fabrikası bünyesinde hayata geçirdiği İSG Akademi'de, çalışanlara, tedarikçilere ve tüm iş ortaklarına iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda eğitim verilecek...

Kocaeli’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirleri denetleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan denetim ekipleri, Kocaeli ’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirlerini denetliyor.

güvenli tapu devri Haberi

güvenli tapu devri

Gayrimenkul alım satımlarında sahte-para, hırsızlık ve dolandırıcılığa maruz kalanlar hem vaktini hem de parasını kaybediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çekmeköy’de evini satıp tapu dairesinden çıkan bir kişi gaspçıların hedefi oldu. Mağdur vatandaş, hem 225 bin lira kaybetti hem de araçla metrelerce sürüklendi.

Güvenli tapu devri

Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre; ev alıp-satarken kötü niyetli kişilerden alışveriş yapıyosanız, paranın sahte çıkması ya da parayı alan satıcının tapu dairesine gelmemesi gibi riskler bulunuyor. Ayrıca çanta dolusu parayla bankadan ya da tapu dairesinden çıkınca gasp gibi tehlikelerle de karşılaşabilirsiniz. Bunları önlemek için birçok yöntem üretildi.

TAPUTAKAS SİSTEMİ

Bunlardan biri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank tarafından geliştirilen ‘Taputakas’ uygulaması oldu. Taputakas ile risksiz ve güvenli ödeme yapılabiliyor. Sistem, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi...