18 / 04 / 2024

Online tapu takas işlemleri!

Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, taraflar arasında olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen online tapu takas işlemleri nasıl yapılır?



Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Bu uygulama ile, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.


Peki, bu uygulamadan kimler nasıl yararlanacak? Uygulamaya nasıl giriş yapılacak? Satıcıya para ne zaman ve nasıl ödenecek? Tapu takas uygulaması için ne kadar masraf çıkacak?


Adımlarda yazılan açıklamalara uyulması durumunda, işlemlerinizde herhangi bir aksama yaşanmıyor.


Sistemde gerçekleştirdiğiniz her adımda; Takasbank tarafından kısa mesaj (sms) ve kayıt esnasında giriş yapılmış olması halinde e-posta ile bildirim yapılıyor.


Tapu takas adımları..

1 - Tapu dairesinden alınan e-ödeme numarası ile taputakas.com.tr adresinden veya taputakas mobil uygulaması ile sisteme girilir.


2 - Satıcı e-ödeme numarası ve gerekli bilgileri sisteme girer. Sistem tarafından oluşturulan Takasbank Referans Numarasını (TVS Ref No) alıcıya iletir.


3 - Alıcı e-ödeme numarası ve TVS Ref No ile gerekli bilgileri sisteme girer.


4 - Gayrimenkul ve komisyon bedelleri Takasbank'ın hesabına gönderilir. Ödemelerin sisreme kayıt esnasında bildirilen hesap numarasından gönderilmesi zorunludur.


5 - Tapu dairesinde tescil işlemi gerçekleştiğinde Takasbank tarafından gayrimenkul bedeli satıcıya EFT ile gönderilir.



Tapu takas uygulama harcı ne kadar?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön