26 / 04 / 2024

haciz nasıl uygulanır 

haciz nasıl uygulanır 

MTN Hukuk Yönetici Ortağı Umut Metin, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenleri anlattı....

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kira gelir vergisinde istisna sınırları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2017 kira gelir vergisi istisnası ne kadar? 2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukuku gereğince meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılması zorunluyken, işyerinde kiracı için sözleşme serbestisi uygulanıyor. Peki, Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Amortisman nasıl uygulanır?

Gayrimenkullerde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmeler sebebiyle eskimesi ve değer kaybetmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Riskli binasını yıktırarak yeni bina inşa etmek isteyenler ne yapmalı? Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Mal rejiminde haciz nasıl gelir?

Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? İşte yanıtı..

Yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde sözleşme imzalanıyor. Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Peki, yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

haciz nasıl uygulanır  Haberi

haciz nasıl uygulanır 

MTN Hukuk Yönetici Ortağı Umut Metin, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Son yıllarda vatandaşların yoğun tepkisine neden olan, akraba borcu için vatandaş sanki borç ile bir ilgisi varmışçasına sıklıkla aranıyor. Vatandaşların tepkilerine yol açan bu uygulama, yasal olarak da dayanaksız iken, borçlu dışındaki kişilerin kişisel verisi olan telefon, e-posta, adresinin tespiti ve ısrarla borçlu olmayanı, borçlu gibi muhatap alma yolu seçildiği durumlar maalesef görülebiliyor. Borçlu dışında, borçlu bulumayan kişilerin adresinde haciz yapılmak istenmesi gibi işlemler de mevcut. 

Haciz işleminin temel muhatabı borçlu olmalıdır

Bir icra işleminin temelinde iki taraf bulunuyor. Bunlar alacaklı ve borçlu kişilerdir. Borçlu olan taraf için karşı icra takibi başlatılabiliyor, borçlu dışında kalan kişilerin de hacze muhatap edildiği...