18 / 04 / 2024

hacizli gayrimenkul satılabilir mi

hacizli gayrimenkul satılabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir araç almaya karar verdiğini belirten okuyucu, haciz borcununun kimin tarafından ödenmesinin doğru olduğunu sordu.

Gayrimenkul alırken haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam bir araziye talip oldu. İki ortağı var. Birine parasını ödedi, ikincisine ödeyecekti. Tapuya gidildi ama ikinci ortağın hissesi üzerinde muhtelif hacizler, gayrimenkullerinde de hacizler varmış. İkinci ortağın payını almak için ne yapılabilir?' sorusunu yanıtladı.

Bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? 

Koronavirüs salgını etkilerini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar bu süreçte, hacizli işlemlerin yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Peki bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? İşte üzerinde haciz olan işlemlere ilişkin detaylar...

Hacizli malın satışı mümkün mü?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Hacizli malın satışı mümkün mü?" sorusunu yanıtladı..

Tapusuz gayrimenkul satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkule ait bilgileri içeren, taşınmazın malikini belirten resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapusu olmayan taşınmazlar satılabilir mi? İşte detaylar...

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Hacizli gayrimenkul satın alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde haciz olan gayrimenkulün satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Hacizli gayrimenkul değerinden yüksek bedelle satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bankanın borç karşılığı haciz koyduğu gayrimenkul satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Hacizli gayrimenkul satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hacizli gayrimenkullerin satışını kaleme aldı. 

Üzerinde ipotek olan gayrimenkul satılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında üzerinde ipotek olan gayrimenkulün satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? 

Koronavirüs salgını etkilerini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar bu süreçte, hacizli işlemlerin yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Peki bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? İşte üzerinde haciz olan işlemlere ilişkin detaylar...

Bursaspor'un 100 milyon TL’lik satılabilir gayrimenkulü var!

Bursaspor Başkanı Ali Ay, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Ay, ''Takımın 100 milyon TL’lik satılabilir gayrimenkulü var'' diye konuştu.

Gayrimenkul Katar ekonomisi için satılabilir ve kolay bir ürün!

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Kurt: "Gayrimenkul de Katar ekonomisi için satılabilir ve kolay bir ürün. Expo Turkey by Qatar'ın gelecek yıl önemi daha çok artacak." dedi.

Vatandaşlık şartı değişirse yabancılara 500 bin konut satılabilir!

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satışların yeniden artması için 1 milyon dolarlık konut alana verilen vatandaşlık bedelinin 250 bin dolarlara çekilmesi bekleniyor. Vatandaşlık şartı değişirse yabancılara 500 bin konut satılabilir.

Gayrimenkul satışları tapu dairesi dışında yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Gayrimenkul satışları tapu dairesi dışında yapılabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Hacizli tapu satılır mı?

Haciz, alacaklının teminatı olup; haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor veya el konuluyor. Peki, hacizli tapu satılır mı?

hacizli gayrimenkul satılabilir mi Haberi

hacizli gayrimenkul satılabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir araç almaya karar verdiğini belirten okuyucu, haciz borcununun kimin tarafından ödendiğini sordu. Tamer Heper, hacizli gayrimenkul satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Heper'in yanıtı...

‘Hacizli mal satılır mı?’ sorusunu yönelten okuyucunun ve böylece mal satın alacak kişilerin yararlı bilgilere ihtiyacı bulunuyor. Evet, hacizli malın satışı yapılır. Hatta üzerindeki hacizle beraber satışı yapılır ve alınır. Yani bir malda haciz bulunuyorsa bu satışını engellemez. Aynı zamanda üzerinde haciz bulunan gayrimenkulün satışı da yapılabilir. Yalnızca kamu alacağı için haciz koyulmuş gayrimenkul satılamaz. Bunun haricinde hacizli gayrimenkul satın alınır, fakat gayrimenkul satışında, satış işleminin ardından tarafların imzası alınmadan önce alıcıya gayrimenkul üzerindeki takyidatların açıklanması gerekli. 

****

Gayrimenkul konusunda değinilmesi gereken bir unsur bulunuyor. Müteahhitten...