20 / 04 / 2024

Haitililerin türkiyedeki tapu işlemleri

Haitililerin türkiyedeki tapu işlemleri

Haiti vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi? Haitililer Türkiye'den arsa alabilir mi? Haitililer Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Evi de internetten aldık!

Tapudaki işlemler artık internet ortamına taşındı. Koronavirüs sürecinde tüm tapu işlemlerimizi web tapu üzerinden hallettik. 2020 Mart ayından yılbaşına kadar 1 milyon 350 bine yakın satış web tapudan yapıldı.

Tapu işlemlerinde yeni dönem!

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

Tapudaki memurun dikkati Kocaeli'deki sahtekarlığı ortaya çıkardı!

Kocaeli Kandıra’da 800 bin TL'lik arsayı satmak üzere filmlere konu olacak bir sahtekarlığa kalkıştılar. Tapu memurunun dikkati dolandırıcılığı ortaya çıkardı...

2019’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, 2019’da konut satışları yüzde 1,9 oranla düştü.

Türklerin tapu aşkı devam ediyor!

Urban Land Institute (ULI) İcra Kurulu Üyesi Berra Doğaner  Avrupa gayrimenkulüne Türk yatırımcıların ilgisinin devam ettiğini söyleyerek, "Türkler Avrupa'da yatırım yapıyor" dedi.

Türkiye tapu kaydı sıralamasında dünyada 27. sıraya yükseldi!

Yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarında, uluslararası yatırımcılar tarafından referans kaynak olarak görülen "Dünya Bankası İş Ortamı 2020 Raporu"nda Türkiye, tapu kaydı sıralamasında 27. sıraya çıktı.

Ev ekspertiz hizmetini kimler almalı?

Malatya’da konut ekspertiz hizmeti sunan Tapu Eksperi şirketi, vatandaşların gayrimenkulle akıllarında olan tüm sorular yanıt buluyor. Tapu Eksperi Genel Müdürü Engin Yalçın: “Ekspertiz hizmetini herkesin internet üzerinden birkaç dakika içerisinde sipariş verebileceği şekilde sunduk." dedi...

Haitililerin türkiyedeki tapu işlemleri Haberi

Haitililerin türkiyedeki tapu işlemleri

Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Haiti, asıl adıyla Haiti Cumhuriyeti, Amerika'da Karayip Denizi'nde bir ada ülkesidir. Küba'nın doğusunda yer alan Hispaniola adasını Dominik Cumhuriyeti ile paylaşır ve adanın batı kısımdadır. Yüzölçümü 27.750 km² olan ülkenin nüfusu 10 milyon (2009), başkenti Port-au-Prince'tir.


Peki Haiti vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi? Haitililer Türkiye'den arsa alabilir mi? Haitililer Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Haiti vatandaşları, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında bulunuyor.


Ayrıca Haiti vatandaşlarının Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul da bulunmuyor. Türkiye'den ev almak isteyen Haiti vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine müracaatta bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından...