20 / 04 / 2024

Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Haiti vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi? Haitililer Türkiye'den arsa alabilir mi? Haitililer Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Haiti, asıl adıyla Haiti Cumhuriyeti, Amerika'da Karayip Denizi'nde bir ada ülkesidir. Küba'nın doğusunda yer alan Hispaniola adasını Dominik Cumhuriyeti ile paylaşır ve adanın batı kısımdadır. Yüzölçümü 27.750 km² olan ülkenin nüfusu 10 milyon (2009), başkenti Port-au-Prince'tir.


Peki Haiti vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Haitililer Türkiye'den ev alabilir mi? Haitililer Türkiye'den arsa alabilir mi? Haitililer Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Haiti vatandaşları, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında bulunuyor.


Ayrıca Haiti vatandaşlarının Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul da bulunmuyor. Türkiye'den ev almak isteyen Haiti vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine müracaatta bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği




Geri Dön