18 / 04 / 2024

Haliç Metro Geçiş Köprüsü son hali

Haliç Metro Geçiş Köprüsü son hali

İSTANBUL Metrosu'nun en önemli aşamalarından biri olan ve deneme sürüşleri başarılı bir şekilde devam eden Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün, son rötuşların ardından şubat ayında hizmete girmesi planlanıyor...

Haliç Metro Geçiş Köprüsü son durum!

M2 hattını kullanan yolcuların Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşması için yapılan Haliç Metro Geçiş Köprüsü son durum bilgileri neler? Haliç Metro Geçiş Köprüsü ne zaman kullanıma açılacak?

Haliç Metro Geçiş Köprüsü ne zaman bitecek?

Günde 1 milyon yolcunun kullanması beklenen Haliç Metro Geçiş Köprüsü üzerinden geçecek olan metro ne zaman açılacak? Haliç Metro Geçiş Köprüsü ne zaman bitecek? İşte proje detayları...

Haliç Metro Geçiş Köprüsü projesi!

M2 metro hattının geçişini sağlayacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü projesi için çalışmalar devam ediyor. Projenin ilk test sürüşünün Marmaray’ın açılışı ile aynı günde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor...

Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Projeler Müdürlüğü, Ümraniye ile Sancaktepe’den geçen Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye bastı.

Mimar Hakan Kıran tartışmalı projelerini anlattı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul'un tartışmaları projelerine imza atan Mimar Hakan Kıran'a, Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Kabataş Martı projesini sordu. İşte Semercioğlu'nun röportajı...

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi mecliste!

‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

Hakan Kıran Mimarlık, inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Haliç Metro Geçiş Projesi, Mydonose Showland, Perili Köşk gibi birçok sembol projeye imza atan Mimar Hakan Kıran Mimarlık, inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor.

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

Boğaz metro hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul'un en önemli ulaşım projesi olarak hayata geçirilen Marmaray'ın benzeri yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından projelendirilen yeni metro hattı için düğmeye basıldı.

Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak!

MYDONOSE Showland ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü projelerinin mimarı Hakan Kıran, müteahhit olarak yatırımlarına devam ediyor. Dışarıya açılmayı planlayan Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak.

Haliç Metro Köprüsü konutlara yaradı!

Geçtiğimiz ay açılan Haliç Metro Köprüsü ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra bölgedeki konutları da değerlendirdi. Haliç Metro Köprüsü konutlara yaradı. Bölgedeki konutların fiyatlarında hemen bir yükseliş yaşandı.

Haliç Metro Köprüsü, Fatih’te emlak fiyatlarını artırdı!

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı’ya ulaştırarak Marmaray’la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Metrekare.com’un yaptığı analize göre yakın mahallelerdeki emlak fiyatlarını da etkiledi.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih'te konut fiyatlarını yüzde 5 artırdı!

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü, yakın mahallelerdeki konut fiyatlarını da etkiledi. Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih'e yaradı...

Haliç Metro Köprüsü'nden 20 bin kişi geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Şubat 2014 Cumartesi günü açılan Haliç Metro Geçişi Köprüsü'nü 20 bin kişinin kullandığını açıkladı. İşte Kadir Topbaş'ın o twit'i...

19 yıllık Haliç Metro Köprüsü rüyası gerçek oldu!

19 yıllık hasret sona erdi ve Haliç Metro Köprüsü Başbakan Erdoğan ile Başkan Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olan eser, bir mühendislik harikası olarak en son teknolojiyle inşa edildi...

Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro hattı açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan " Bugün açacağımız hat 3,5 km ve 3 istasyon. Ancak dünyanın en zor metro inşaatının gerçekleştiği bir hat oldu " dedi.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü son hali Haberi

Haliç Metro Geçiş Köprüsü son hali



KESİNTİSİZ YOLCULUK 


Haliç Metro Geçiş Köprüsü sayesinde Hacıosman'dan metroya binen yolcular, kesintisiz Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacak. Burada Marmaray bağlantısıyla Kadıköy-Kartal'a, metro bağlantısıyla da Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya BağcılarOlimpiyatköyü-Başakşehir'e kısa sürede ulaşabilecek. 


İSTANBUL Metrosu'nun en önemli aşamalarından biri olan ve deneme sürüşleri başarılı bir şekilde devam eden Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün, son rötuşların ardından şubat ayında hizmete girmesi planlanıyor. Mevcut Unkapanı Köprüsü'nün ortalama 200 metre güneyinde yer alan, 2 Ocak 2009'da yapımına başlanan köprü, dünyada ileri teknolojik köprülerde uygulanan "eğik askılı cable-stayed" sistemiyle inşa edildi. 


Ortası raylı sistem, iki kenarı yayalara açık olarak yapılan, 460 metresi deniz üzerinde olmak üzere 936 metre uzunluğundaki köprünün sudaki kısmında 4 ayak bulunuyor. Köprü, deniz ortasında 47 metre yüksekliğindeki iki ayağa oturuyor. 

Denizden yüksekliği 13 metre olan 12.6 metre...