19 / 04 / 2024

Haliç tramvay projesi çed süresi

Haliç tramvay projesi çed süresi

Haliç kıyısı boyunca yapılacak tramvay hattı için ÇED süreci başladı. 13 kilometrelik hat saatte 10 bin 500 yolcu taşıyacak. Alibeyköy Otogarı'na kadar uzanacak hattın yanında bisiklet yolu da bulunacak.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

Gölbaşı'na Nostaljik Tramvay müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı için hayata geçirmeyi planladıkları Nostaljik Tramvay Projesi’ne değinerek, destek istedi.

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında bir ilerleme kaydedilemedi...

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Tahir Büyükakın'dan tramvay açıklaması!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Alikahya bölgesine gidecek tramvay projesi hakkında açıklama yaptı.

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut projesi için anlaşma sağlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Mahallesi’nde yeni bir Antalya inşa edilecek. Büyükşehir’in ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’nde 207 hak sahibinin tamamıyla anlaşma sağlandı. 

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Kepez Toptancı Hali Projesi bölgenin çehresini değiştiriyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’ ile Güneş Mahallesi’nin çehresi değişecek. 

Haliç tramvay projesi çed süresi Haberi

Haliç tramvay projesi çed süresi

İstanbul'un turizm ve tarih merkezi Tarihi Yarımada ve Haliç'te yapılacak yeni tramvay hattı için çalışmalar hızlandırılıyor. Proje çalışmaları tamamlanan tramvay hattının, ÇED süreci başladı. Saatte 10 bin 500 kişinin taşınacağı güzergah, Eminönü Meydanı'ndan başlayarak, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Sultan, Silahtarağa duraklarından geçecek. Tarihi yarımada ve çevresindeki araç trafiğinin azaltılmasını amaçlayan ve yeşil tramvay yolu konseptiyle gerçekleştirilen hatta iki iki yön arasına ağaçlar dikilecek. Ayrıca, tramvay hattının hemen yanında bisiklet yolu da olacak. İstanbul'da devam eden raylı sistemlerle entegre olarak hizmet verecek tramvay hattı, 2019 yılına kadar hizmete girecek. 


İSTİNYE'YE DE UZANACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye- İTÜ- Kağıthane Raylı Sistem Projesini de ihaleye çıkarıyor. Sarıyer, Ayazağa İTÜ-İstinye Raylı Sistem Projesi ile Yenikapı'dan Maslak'a kadar gelen metro hattı, İTÜ Ayazağa...