25 / 04 / 2024

haliçport projesi nerede 

haliçport projesi nerede 

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

WE Haliç Eyüp nerede?

Toplam 1.084 bağımsız birimden meydana gelen WE Haliç Eyüp projesi için 10 ayda yüzde 25 rezervasyon alındı. Peki WE Haliç Eyüp nerede?

Haliçport Projesi'ne 4 bin 159 metrekare alan ilavesi!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Projeye 4 bin 159 metrekare alan daha ilave edilecek. Projeye ilişkin planlara 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.

Haliçport projesi halkın görüşüne açıldı!

Haliçport projesi olarak bilinen İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi projesi, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı...

Haliçport'un imar planı yeniden askıda!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planına gelen itirazlar kapsamında, yeniden değerlendirme sonucunda revize edilen planlar onaylandı. Haliçport'un imar planı ve plan raporları bugün yeniden askıya çıktı...

Haliçport projesi kaderini bekliyor!

Halis’te kamuoyunda Haliçport olarak bilinen “Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi”nin için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlamış, geçtiğimiz ay da TMMOB’ya bağlı 4 oda, projeye ilişkin imar planlarına dava açtıklarını açıklamışlardı.

TMMOB, Haliçport projesini yargıya taşıdı!

TMMOB " İstanbul`un sahip olduğu en önemli endüstriyel miras alanlarından olan Haliç Tersanelerini sermayeye teslim etmeyeceğiz" dedi. Haliçport projesi yargıya taşındı.

Haliçport projesinin toplantısı 30 Kasım'a alındı!

İstanbul Haliçport projesi hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 27 Kasım'da yapılacağı duyurulan halkın katılım toplantısı 30 Kasım 2015 Pazartesi gününe alındı...

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.

Haliçport projesi için ÇED süreci başladı!

Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış ve deniz taşımacılığında önemli bir üretim noktası olmuş Haliç tersanesinde inşa edilecek Haliçport projesi için ÇED süreci başladı.

Haliçport projesi için start verildi!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için start verildi. Haliçport projesinde iki yat limanı, oteller, alışveriş alanları, şehir hatları yolcu iskelesi yapılacak. İşte detaylar...

Bizimtepe Aydos Projesi nerede?

Halk GYO ve Vakıf GYO'nun Sancaktepe projesi Bizimtepe Aydos adıyla satışa çıkıyor. Bizimtepe Aydos projesinde 1.037 konut yer alıyor. Peki Bizimtepe Aydos Projesi nerede?

haliçport projesi nerede  Haberi

haliçport projesi nerede 

Haliçport Projesi için Kasımpaşa'ya yapılacak olan 5 bin 773 araçlık otopark İBB Meclisi'nde tepkilere neden oldu. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Beyoğlu Kasımpaşa'da tarihi Divanhane Karakol binasının yol düzenlemesi için yıkımı tekrar İBB Meclis gündemine geldi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada Haliçport için yapılacak otopark nedeniyle tarihi binanın yıkımına tepki gösterdi. 

Haliçport'un 2013'te Fettah Tamince tarafından inşasının üstlenildiğini, 2020 yılının kasım ayında da Katarlı bir firmaya ihale edildiğini anlatan Sarı, şu açıklamalarda bulundu: 

"* Memleketimize sermaye gelmesini doğru buluruz, hiç önemli değil Katar olmuş, başkası olmuş. Ama ortada yanlış bir proje var.

* Haliçport'da 2 adet 70 tekneli marina var. 2 tane 400 odalı 5 yıldızlı otel var. Bölgeye değer katar. Ama...