16 / 04 / 2024

HalkBank İmar Barışı Konut Kredisi

HalkBank İmar Barışı Konut Kredisi

İmar Barışının sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapı kayıt belgesi bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara hangi bankalar İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor?

İmar barışı kredi kampanyası devam ediyor mu?

Başvuruların resmen uzadığı açıklanan İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli faiz oranlarıyla İmar barışı kredisi kullandırmaya devam ediyor.

Bankalar hala düşük faizli imar barışı kredisi veriyor mu?

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor...

İndirimli imar barışı kredisi veren bankalar!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor. Kamu Bankalarının uyguladığı indirimli İmar Barışı Kredisinin detaylarını Kredi Pazarı araştırdı.

İndirimli imar barışı kredisinin detayları!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyasıyla imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. 

İmar barışı için 3 kamu bankası düşük faizli kredi verecek!

İmar barışından daha çok vatandaşın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu banka; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu çalışmasını sonuçlandırdı...

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

HalkBank İmar Barışı Konut Kredisi Haberi

HalkBank İmar Barışı Konut Kredisi

31 Aralık 2017 tarihinden öncesinde yapılmış imara aykırı yapıları kapsayan İmar Barışında sonlara yaklaşılıyor. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Hazirana kadar başvuruda bulunması ve yapı kayıt bedelini de 30 Hazirana kadar yatırması gerekiyor. Yapı kayıt belgesi bedeli konutlar için yüzde 3, ticari kullanımlı yapılar için yüzde 5 olarak uygulanıyor.

İmar Barışı için taksitlendirme yapılmıyor. Yapı kayıt belgesi için peşinatı bulunmayan ya da ek finansa ihtiyaç duyan vatandaş için bankalar İmar Barışı konut kredisi kullandırıyor. İmar barışının ilk duyurulduğu dönemde kamu bankaları Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ortak yüzde 1,33’den başlayan faizlerle imar barışı kredisi kullandırdı. Fakat bu kampanya şu an uygulanmıyor. Söz konusu faiz oranını sadece Ziraat Bankası kullandırmaya devam ediyor.

Kredi Pazarı imar barışı konut kredisi kullandıran bankaları ve faiz...