28 / 03 / 2024

Hamidiye Saat Kulesi nerede

Hamidiye Saat Kulesi nerede

Lübnan'ın Trablus kentinde, Sultan 2. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen saat kulesinin restorasyon çalışmaları bitirildi. TİKA desteğiyle kentteki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kız Kulesi saat kaçta açılacak?

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi. 369 metre uzunluğundaki kule, 29 Mayıs Cumartesi saat 14:00'te resmen açılacak.

Sülün Osman’ın hikayesi kimseye ders olmadı!

Sülün Osman, Türkiye'nin en ünlü dolandırıcısıydı. Galata Köprüsü'nü, Şehir Hatları Vapurları'nı, Saat Kulesi'ni bile sattı ya da kiraladı. Sülün Osman'ın hikayesi kimseye ders olmadı...

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Antalya saat kulesine kubbe yapılacak!

Antalya'nın en önemli sembollerinden biri olan Saat Kulesi'nin tepesinde, 1940'lı yıllara kadar kubbe olduğu ortaya çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, üzerine sonradan yapılan taşları kaldırarak, Saat Kulesi'ne kubbe yapacak.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Tarihi Tophane Saat Kulesi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Feridun Tarım, 33 metre yüksekliğe sahip katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'ndeki çalışmaları anlattı. Tarım, kulenin restorasyonunun önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi.

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

1905 yılında inşa edilen Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde PVC kaplamalar kullanıldı.

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu yaptırılacak. Restorasyon ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

Antalya saat kulesi kubbesine kavuşuyor!

Antalya'nın simge eserleri arasında yer alan tarihi saat kulesinin üzerindeki mazgal görünümlü dendanlar sökülerek yerine aslına uygun kubbe yapılacak.

Antalya'da 400 yıllık tarihi cami restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde, kentin simgelerinden Saat Kulesi’nin hemen yanında yer alan Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı..

TOKİ Çorum 24 konut 13 dükkan ihalesi yarın!

Çorum İli Uğurludağ İlçesi Yenicamii Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 24 Adet Konut , 13 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve Saat Kulesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Bayrampaşa'ya dev kompleks inşa ediliyor!

Bayrampaşa Belediyesi, Kartaltepe Mahallesi’ndeki lunapark alanına Osmanlı camii, saat kulesi, su sebili, kültür merkezi, park, yürüyüş yolu, zemin altı otopark ve süs havuzundan meydana gelen dev bir kompleks hayata geçiriyor.

Hamidiye Saat Kulesi nerede Haberi

Hamidiye Saat Kulesi nerede

Trablus Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle kentteki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.


Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi Başkanı Halid Tedmuri de yaptığı açıklamada, "Türkiye Hükümeti ve Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'e Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonu için verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Tedmuri, restorasyonu biten saat kulesinin yeniden açılışı için yakın zamanda ona layık bir tören düzenleneceği bilgisini paylaştı.


Sultan 2. Abdülhamid'in tahta çıkmasının 25'inci yılı anısına 1901-1902 yıllarında Trablus kentinde inşa ettirdiği Hamidiye Saat Kulesi, 5 kattan oluşuyor ve yaklaşık 30 metre yüksekliğe sahip.



AA




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



II. Abdülhamid'in Lübnan'da yaptırdığı saat kulesi restore edildi. Kulenin köşelerine ay-yıldız motifi işlendiÖlümünün üzerinden 98 yıl geçen Sultan II. Abdülhamid Han'ın tahta çıkışının...