25 / 04 / 2024

Haydarpaşa GATAnın imar planı değişti mi

Haydarpaşa GATAnın imar planı değişti mi

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması: Karabağ'ın imarında rol oynuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a yaptığı ziyaretten memnuniyetlerini anlatan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Türkiye, Karabağ'ın imarında ciddi rol oynuyor" dedi.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Çinliler Atça'nın imar planını örnek alacak!

Aydın Sultanhisar Belediyesini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang Eyaleti Hangzhou Şehrinden gelen heyet, deprem sonucunda yıkılan yapıların yerine, Atça’nın imar planından esinleneceklerini söyledi.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinden elenmesi TBMM'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin TCDD'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl depo sahalarını kiralamak için açtığı ihaleden elenmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın ihalesi mecliste!

Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak üzere ihaleye çıkarılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalelerini İBB'ye vermezlerse kapının önünde bekleyeceğim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eğer 'iş sarpa sarıyor biz bu ihaleyi iptal edelim başka bir yöntemle başka birine vermeye çalışalım' arayışındaysalar ben Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın kapısının önünde bekleyeceğim" dedi...

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı!

TCDD, Haydarpaşa Garı'nın "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için ihale yapıldı...

Haydarpaşa GATAnın imar planı değişti mi Haberi

Haydarpaşa GATAnın imar planı değişti mi

Üsküdar Selimiye Mahallesi'ndeki 117 bin metrekarelik alan sahip Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA)  bulunduğu parsel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Bakanlık tarafından askıya çıkarılan imar planı açıklama raporunda 15 Ağustos 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile GATA'nın askeri alan statüsünden çıkarıldığı da hatırlatıldı. Bakanlar Kurulu kararı sonrasında alanın Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne tahsis edilerek Haydarpaşa Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Parsel ve yakın çevresinde bulunan hastanelerin de Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde toplandığı belirtildi. Mevcut planlarda “Askeri Stratejik Alan” fonksiyonunda yer alan parselin 669 sayılı KHK gereği boşaltması sonucu askeri amaçlı kullanımın sonlandığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda 117 bin metrekarelik parselin 48...