20 / 04 / 2024

Haydarpaşa Köprüsü yenileme

Haydarpaşa Köprüsü yenileme

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yenileme çalışmaları başladı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asfalt dökme çalışmaları başladı. Köprüye mastik asfalt dökme işlemi başlarken, asfalt çalışması havadan görüntülendi.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Beykoz 15 Temmuz Gaziler Köprüsü açıldı!

Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılan, Göksu’da ulaşımı kolaylaştıracak, trafiği ve bölge halkını rahatlatacak Göksu köprüsü ve bağlantı yollarının açılışı gerçekleştirildi.

Beykoz 15 Temmuz Gaziler Köprüsü, yarın açılıyor!

15 Temmuz Gaziler Köprüsü açılıyor. 15 Temmuz’da vatan uğruna şehit olmayı göze alarak yola çıkan ve gazilik mertebesine erişenlere adanan 15 Temmuz Gaziler Köprüsü, Beykoz’da açılıyor.

Bursa Hasköy-Balat Köprüsü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Bursa-Mudanya karayolu yükünü azaltmayı hedefleyen Hasköy-Balat Köprüsü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı!

Mesa, Artaş Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon lira yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı.

Tema İstanbul Köprüsü yarın açılıyor!

Tema İstanbul’un yatırımcıları TEM trafiğine çözüm oluyor. Mesa, Artaş – Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur – Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon TL yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları yarın açılıyor.

Haydarpaşa Köprüsü yenileme Haberi

Haydarpaşa Köprüsü yenileme

Marmaray projesi nedeniyle yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. 

Gazete Kadıköy'de yer alan habere göre, Tıbbiye Caddesi üzerindeki Haydarpaşa Köprüsü, Ulaştırma Bakanlığı’nın yenileme çalışmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün UTK2018/15-27 sayılı kararı ile 2018’in Nisan ayında araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

10 aydır çalışmaların aralıksız sürdüğü Haydarpaşa Köprüsü'nün en geç Mart ayında ulaşıma açılacağı kaydedildi. Yeni köprü Marmaray projesine uygun olarak inşa edildi. Demir ayaklar üzerine oturtulan köprü, eskisine göre daha geniş olacak.

50 gün daha alternatif yol kullanacak Kadıköylüler, köprünün tamamlanmasını merakla bekliyor.