19 / 04 / 2024

haydarpaşa otel olacak mı

haydarpaşa otel olacak mı

Haydarpaşa Dayanışması gar binası için 159'uncu kez bir araya geldi. Haydarpaşa Garı otele dönüştürülmesin, ranta açılmasın diyen grup "Haydarpaşa Gardır satılamaz", "Direne direne bineceğiz trene" sloganları attı.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Haydarpaşa Garını devralan Bakanlığın Gara yönelik tasarrufunun ne olacağı ve Garın içinde bulunduğu alanın imara açılıp açılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bolu Aşağı Taşhan butik otel olacak!

Osmanlı Devleti'nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan, Bolu Belediyesince yapılacak çalışma tamamlandıktan sonra butik otel olacak.

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

Haydarpaşa Garı, Hızlı Tren’in ilk istasyonu olacak!

Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, peron alanlarıyla ilgili yapılan itirazı görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, planların revize edilmesine karar verdi.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum!

Haydarpaşa Garı’nda kimsenin çok şey bilmediği restorasyon süreci başlayacaktı. Habertürk Gazetesi hem bu tarihi mekânı keşfe çıktı hem de restorasyonla ilgili bilgileri “içeriden” aldı.

Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu. Vali Şahin ilk ziyaretini Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'ne yaparak Gümrük Müdürü Özer Çildaş'tan brifing aldı.

Haydarpaşa Garı'nda son durum ne?

Haydarpaşa Garı için mücadelede sona yaklaşıldı. Gar aslına uygun restore edilecek ve Ulaştırma Bakanlığı’nın planlarında trenler yine gara girecek.

Aykurt Nuhoğlu: Haydarpaşa Garı’nın arkası da park olmalı!

Haydarpaşa Garı’nın restorasyon projesini onaylayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Gar binasının orijinal haline dönmesi güzel ama garın arkasında buluna arazi de ticari olarak kullanılmamalı. Bu alan yeşil alan ve park olmalı” dedi.

Tarihi Haydarpaşa Garı restore edilecek!

Haydarpaşa mücadelesi zaferle bitti. Tarihi garın çatısına kafeterya ve asansörden oluşan ekleme iptal edildi. Bina aslına uygun restore edilecek.

Mebuskent'te her ailenin 25 ağacı olacak!

Batıkent Karacakaya bölgesinde yapımı hızla süren Mebuskent yerleşkesinin yüzde 87'sini yeşil alan ve yaşam alanları oluşturuyor. 23 bin ağacın dikileceği Mebuskent'te her ailenin 25 ağacı olacak.

haydarpaşa otel olacak mı Haberi

haydarpaşa otel olacak mı

Haydarpaşa Dayanışması'na bağlı bir grup, tarihi Haydarpaşa Garı binasının yeniden açılması ve kullanımına gar olarak devam edilmesi amacıyla sürdürdükleri eylemlerin 159'uncusunu gerçekleştirdi. 


Kadıköy iskelesi önünde toplanan grup, "Haydarpaşa Gardır satılamaz", "Direne direne bineceğiz trene" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı da unutmayan bazı grup üyeleri Haydarpaşa dövizlerinin yanı sıra "kadına karşı şiddete hayır" pankartları da taşıdı. 


Kadıköy iskelesinden şarkılar eşliğinde Haydarpaşa Gar binası önüne yürüyen grup, bina merpenlerine oturarak eylemine devam...