27 / 04 / 2024

hazine arazileri satılıyor mu

hazine arazileri satılıyor mu

17 yılda 3.7 milyar metrekare büyüklüğünde kamu arazisi özelleştirildi. 2003 ve 2019 yıllarında Hazine’ye ait 2.1 milyar metrekare orman vasfını yitirmiş alan, 971 milyon metrekare arsa ve 586 milyon metrekare tarım arazisi satıldı.

Son 5 yılda 1 milyar 170 milyon metrekare hazine arazisi satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada son 5 senede 1 milyar 170 milyon metrekare büyüklüğünde 245.337 adet taşınmazın satıldığını söyledi.

İstanbul Valiliği'nden Hazine arazilerinin usulsüz satılması uyarısı!

İstanbul Valiliği, Silivri, Çatalca ve Arnavutköy'de Hazine arazilerini işgal edip üçüncü kişilere usulsüz şekilde satıldığı ve kiralandığının tespit edildiğini belirterek, vatandaşları mağdur olmamaları konusunda uyardı.

Konya'da 182 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan büyük Ekim fırsatı! 

Konya Kulu Milli Emlak Şefliği, Konya ili, Kulu ilçesi, Zincirlikuyu Mahallesi'nde yer alan 182 adet Hazine arsası satılıyor. İşte detaylar...

Tahıl koridoruyla fiyatlar düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL'den satılıyor? 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tahıl koridoru anlaşması ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki tahıl koridoruyla fiyatlar düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL'den satılıyor? Buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Hükümet resmen düğmeye bastı: 24 ay taksit imkanı ve 176 bin TL'den başlayan fiyatlarla hazine arazileri satılıyor!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tekirdağ, Edirne, Düzce ve Kocaeli illerinde yer alan 22 hazine arazisini 176 bin TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 25 peşinat ile 24 taksit fırsatıyla satıyor...

Çeşme Mustafa Çelebi Adası sahibinden satılıyor!

Çeşme’de, 160 dönümü Hazine’ye, 400 dönümü ise mirasçılara ait olan Mustafa Çelebi Adası 40 milyon Euro’ya satılıyor. Adaya, Çinli bir yatırım grubu ile Kanadalı bir işadamını talip olduğu iddia edildi.

Bargylia antik kenti 35 milyon liraya satılıyor!

2 bin 500 yıllık Bargylia antik kenti 35 milyon lira fiyatla satılıyor. 330 dönümlük arazinin hissedarlarından 87 yaşındaki Hüseyin Üçpınar, arsasını satılığa çıkardığını söyledi...

Ukrayna Çernivtsi'deki kaplama fabrikası satılıyor!

Ukrayna Çernivtsi'de 80 dönüm arazide 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan kaplama fabrikası satılıyor

Erzurum Kuşkay İş Merkezi 11.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Yukarı Mumcu Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Kuşkay İş Merkezi 11 milyon 535 bin 413 TL bedel ile icradan satılıyor. 

Erzurum New City 11.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Erzurum Palandöken'de Karadayı İnşaat tarafından hayata geçirilmek istenen ancak ruhsat alınamayınca inşaatı kalan ve 1500 vatandaşın mağdur olduğu New City proje alanı icradan satılıyor. 

Swiss Otel Residances Bodrum Hill'deki dubleks ev icradan satılıyor!

“Swiss Otel Residances Bodrum Hill” isimli tatil sitesi içerisinde yer alan A Blok Zemin+1 Kat, 1 Nolu Bağımsız Bölüm dubleks tatilevi icradan satılıyor..

Temaşehir Konya 42. Cadde satılıyor!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Torkam İnşaat imzası ile hayata geçirilen Temaşehir Konya'nın ticari birimlerinin yer aldığı 42. Cadde satılıyor...

Bank Asya'nın villası 25.5 milyon TL'ye satılıyor!

FETÖ soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na denetimine geçen Bank Asya'nın Bebek'teki villası 25 milyon 500 bin liraya satılıyor. 

Poyrazköy'de devlet arazileri işgal edilip satılıyor!

İstanbul Poyrazköy'de Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayağında yer alan Devlet arazileri yabancılar tarafından yıllardır kullanılıyormuş gibi gösterilip satılıyor. 

Kadına hitap eden konutlar daha hızlı satılıyor!

Kadınların beğenisini kazanan konutların günümüzde satış süreleri daha kısa oluyor. Kadına hitap eden konutlar daha hızlı satılıyor.

hazine arazileri satılıyor mu Haberi

hazine arazileri satılıyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2003-2019 yıllarında Hazine'ye ait toplam 3 milyar 724 milyon metrekarelik arsa, tarım arazisi ve orman vasfını yitirmiş alan satıldı. 

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; kamu lojmanları, tesisleri ve idari binalar da eklendiğinde söz konusu dönemde gayrimenkul satışından 16.5 milyar TL'lik gelir elde edildiği ortaya çıktı. Standart bir futbol sahasının 7 bin 140 metrekare büyüklüğünde olduğu göze alındığında, 521 bin 650 adet futbol sahası büyüklüğünde alanın satıldığını söylemek mümkün. Özelleşen devlet arazilerinin büyüklüğü, 3 milyar 562 milyon metrekarelik İstanbul'un Avrupa yakasından daha büyük.

EN BÜYÜK KALEM 2/B

Tarım arazilerini almak için yurt genelinde bekleyen 363 bin 442 başvurunun da sonuçlanması durumunda toplam satılan alanın İstanbul'un yüzölçümü olan 5 milyar 461 milyon metrekareyi...