16 / 04 / 2024

helal turizm musiad

helal turizm musiad

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen “ Helal Turizm ” konulu panelde Türkiye’nin dünyadaki helal turizm pazarındaki yeri tartışıldı.

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarına rant kapısı oldu. Heyelan bölgesinde inşaat yapan fırsatçılar bunları 'helal', 'korunaklı' veya 'balayı' vilaları diyerek kiralıyor.

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Türkiye'de 350 tesettür otel var!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.Arap turizmciler, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar." dedi.

Turizm sektörü için helal turizm umut oldu!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.

Adenya Hotel helal turizm konseptiyle dikkat çekiyor!

Antalya Alanya'da “Helal Turizm” konseptiyle hizmet veren Adenya Resort Hotels & Spa tatil merkezleri arasında dikkat çekiyor.

Dünyadaki 300 helal otelin yarısı Türkiye’de bulunuyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

MG Grup Turizm İnşaat Emlak Reklam İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MG Grup Turizm İnşaat Emlak Reklam İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Ömer Buğu ve M.Helal Khalıl Abdalla ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 2 Kasım'da Eyüp'de kuruldu.

Helal turizm konseptine 160 milyar dolarlık yatırım!

Tarihi eser ve doğa harikalarına sahip olan Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerinde, helal turizm konsepti önemli yer kaplayacak. 200 milyar dolar hacme sahip olması beklenen konsept ile Türkiye turist akınına uğrayacak.

Bera Ankara'ya Yılın Turizm Yatırımı Birinciliği

Bera Ankaıa'ya bir ödül daha. Ekovitrin Dergisinin gerçekleştirdiği "Yılın Starları Anketi"'nde, 'Yılın Turizm Yatırımı' dalında birinciliği Kombassan Holding bünyesinde "HELAL HİZMET' anlayışıyla faaliyet gösteren Bera Ankara kazandı.

Sky Tower Hotel'in yüzde 25'i yabancılara satıldı!

Dünyada 100 milyar dolar bir hacme sahip olan helal turizm sektörünün Türkiye'deki büyüklüğü ise 3-4 milyar dolar seviyesinde. Tahmin ettiğinizden daha büyük bir rakam değil mi?

Sky Tower Hotel'de alternatif tatil fırsatları!

Tüm dünyada yaygın İslami inanca ve kurallara uygun şekilde tatil yapmak isteyenler için ortaya çıkan helal turizm konsepti dünyada 100 milyar dolar büyüklüğe sahip.

Türkiye'nin ilk Helal Uygunluk Belgesi Bera'ya verildi!

Kombassan Holding'in turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Bera Ankara, turizm sektöründe Türkiye'nin ilk "Helal Uygunluk Belgesi"ni aldı. Holding'in Bera Oteller Zinciri 'nin 4 halkası bulunuyor.

Helal turizm 2020'de 100 milyar dolar olacak!

MÜSİAD Fuarı 'nda helal turizm de masaya yatırıldı. Balıkesir Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu Türkiye 'nin helal turizmden yeterli payı alamadığının altını çizdi.

helal turizm musiad Haberi

helal turizm musiad

15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen panellerde “Helal Turizm” paneline Uluslararası İş Forumu Başkanı Erol Yarar, TÜRSAB Genel Müdür Vekili Murat Kalkan, Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin ve Balıkesir Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu katıldı.

Ortadoğu kış turizm merkezi olabiliriz

Uluslararası İş Forumu Başkanı Erol Yarar, Türkiye’de 1996 yılında ilk kez Antalya bölgesinde kurulan helal turizm otellerinin geliştiğini, helal turizmin toplumun talepleri doğrultusunda önemli bir sektör haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin Ortadoğu’nun kayak merkezi olabileceğini, bunun için 48 şehirde 100 adet merkez belirlendiğini aktardı. Yarar şöyle devam etti:

“Önümüzdeki 12 yıl içerisinde kış turizmine yönelik 5 bin hotel yapılması planlanıyor. Bizim turizmi mutlaka yerel kültür ve değerlere uygun bir hale getirmemiz gerekiyor. Erzurum Belediyesi ile bu konuda helal otel konusunda...