19 / 04 / 2024

Hem işyeri hem konut gelir vergisi rehberi

Hem işyeri hem konut gelir vergisi rehberi

2017'de hem konut hem işyeri kira geliri olanlar nasıl vergilendirilecek? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017..

Konya Meram'da 2 iş yeri ile 1 arsa satılıyor! 6 ve 8 ay taksit fırsatı! 

Konya Meram Belediye Başkanlığı, Konya ili, Meram ilçesinde yer alan 2 adet iş yeri ile 1 adet arsayı, hem KDV'den muaf hem taksit fırsatıyla satıyor. Peki Konya Meram'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

TOKİ'den peş peşe çiftte müjde: 43 ilde 212 konut, 17 ilde 143 iş yeri satacak! Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eylül ayının son fırsat bombasını patlattı. TOKİ bu kapsamda, ucuz fiyata 43 ilde 212 konut hem de 17 ilde 143 iş yeri satacak. İller arasında İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'da var. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

TOKİ'den dar gelirli ailelere ucuz konut ve iş yeri müjdesi!

TOKİ tarafından 23 farklı ilde açık satışlar devam ediyor. Kolay ödeme alternatifleri dışında sadece 10 bin TL peşinat vererek 120 - 180 ve 240 ay taksit ile hem iş yeri hem de konut satışlarını gerçekleştiriyor.

İş yeri kira düzenlemesi istismar mı ediliyor?

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, iş yeri kira düzenlemesinin hem kiracılar hem de mülk sahipleri tarafından istismar edildiğini ifade etti. Kopuz, yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti...

Hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017!

2017'de hem konut hem işyeri kira geliri olanlar nasıl vergilendirilecek? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017..

Kayseri Melikgazi'de işyeri ve bina sayısı artıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her geçen gün imarlı bir gelişme gösterdiğini ilçede hem bina sayısının hem de işyeri sayısının artığını hatırlattı.

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

İzmir Urla'daki 8 bin 700 konut ve işyeri için yıkım kararı!

İzmir Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, hemşerileri tarafından suçlanıyor. Çünkü; ilçedeki 8. 700 konut ve işyeri için yıkım kararı alındı. Bunlar arasında ünlü Urla Villaları ile CHP’li kadın başkanın annesine ait işyerleri de var.

Hem işyeri hem konut kira geliri olanların vergisi!

Kimi mükellefler yalnız mesken veya işyeri kira geliri elde ederken kimi mükellefler de hem işyeri hem konut kira geliri elde ediyor. Peki, Hem işyeri hem konut kira geliri olanların vergisi nasıl olur?

Konut ve işyeri kira geliri nasıl beyan edilecek?

Hem konut, hem de işyeri kira geliriniz var. Ne yapacak, nasıl beyanname vereceksiniz? Konut kira gelirinin 3 bin 300 TL’yi aşan kısmı ile işyeri kira gelirinin toplamı 27 bin TL’yi aşıyorsa hem konut hem de işyeri kira geliri beyan edilecek.

Mesken ve işyeri kira geliri rehberi!

Hem mesken hem de işyeri kira geliri elde edenlerin nasıl beyanname vermeleri gerekiyor? Hem mesken hem de işyeri kira geliri elde edenler ne kadar vergi ödeyecek? İşte mesken ve işyeri kira geliri rehberi...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

Hem işyeri hem konut gelir vergisi rehberi Haberi

Hem işyeri hem konut gelir vergisi rehberi

Vergi takvimine göre, 1 Mart itibariyle konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi dönemi başladı. Vergi mükelleflerinin 27 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri ve 31 Mart'a kadar ilk taksit borcunu ödemleri gerekiyor.


Vergide ikinci taksitler Temmuz ayında ödeniyor. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesine yapılabildiği gibi, vergi dairesi internet şubesinde de ödenebiliyor.


Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? Hem konut hem işyeri kira geliri olanlar nasıl vergilendirilecek? Tüm soruların yanıtı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında yer alıyor.


HEM MESKEN HEM DE İŞYERİ KİRA GELİRİNİZ VARSA..


-Mesken kira gelirinin 3.800 TL istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2016 yıl için 30.000 TL'yi aşması halinde mesken ve işyeri için beyanname verilmesi gerekmektedir.


-Mesken kira gelirinin 3.800 TL istisna düşüldükten sonraki...