27 / 04 / 2024

heslere yasak mı geldi

heslere yasak mı geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığı ilke kararlarına göre, bölgesel, ulusal veya dünya ölçeğinde olağanüstü ekosistem ve türleri bulunduran doğal SİT alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek.

Gram altına yasak mı geliyor? Kuyumculara gizli bir yazı gönderildi, İslam Memiş'ten şok açıklama geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kuyumculara gönderilen 22 ayar 1 gramlık fiziki altınların üretiminin yasaklandığı ile ilgili mesajlarla ilgili açıklama yaptı. İşte İslam Memiş'in konu ile ilgili o açıklaması...

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi? 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi sorusu sıklıkla merak edilir. Miras hukukunda bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış olup gerekli yerlerde uygulanır. Peki kardeşler miras sürecinde farklı pay alabilir mi ve farklı pay almak yasak mı? İşte detaylar...

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Çoğumuzun evlerinde yer alan cam balkonlarla ilgili Yargıtay'dan şaşırtan bir karar geldi. İşte o kararın detayları...

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Türkiye’de bal sahteciliğinin önüne geçilemezken, bunun nedeninin sahte bal üretmenin kolay ve anlaşılmasının ise çok zor olması olarak görülüyor.  Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması piyasaya önemli bir kapıyı kapatacak gibi görünüyor.

İstanbul’da su alarmı! Halı, balkon, araç yıkamasına yasak mı geliyor?

Küresel ısınma sonucu yağış rejiminin değişmesi ile birlikte yaşanan susuzluk artık bizi de tehdit etmeye başladı. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da barajlar neredeyse boş. Peki hangi tedbirler bizi bekliyor?

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla alakalı tartışmalar devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken bir öneride bulundu.

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

TOKİ evlerine dair kuralardan sonra sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle ödeme şekilleri ve TOKİ evlerinin kiraya verilip verilemeyeceği de sorgulanıyor. İşte “TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?” sorusunun detaylar!

Bundan sonra yasak olacak! Markete gittiğinizde rafa baktığınızda şok olmayın

Bolu'da mangal ürünleriyle ilgili verilen yasak kararı, fiyatları da derinden etkiledi. Gelin konuyla ilgili detaylara bakalım...

Flaş altın kararı! Yasak mı geliyor?

Dünyanın en büyük ekonomik grubunu oluşturan G7 Zirvesi, Almanya'da başladı. Reuters'a konuşan bir ABD'li üst düzey yetkili ise zirveden flaş bir altın kararının çıkacağını ifade etti.

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazara gittiğimizde aldatılıyoruz. Etiketlere yazılan hangi rakamlar yanlış? Yarım kilo satmak yasak mı? Uzmanlar açıkladı. İşte detaylar…

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Kripto paralara yasak mı gelecek düzenleme mi? İşte son dakika gelişmeleri...

Rusya Merkez Bankası kripto varlıklara yönelik geniş çaplı bir yasak konusunda bastırırken iktidar tarafından yapılan bir araştırmada dünya genelindeki kripto varlıkların yüzde 12 civarının Ruslara ait olduğu belirlendi.

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

heslere yasak mı geldi Haberi

heslere yasak mı geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı HES projelerine yönelik yeni ilke kararları aldı. Bakanlığın, Doğal SİT Alanlarında Planlanan Hidroelektrik Santralleri (HES) Projelerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik İlke Kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda belirlenen 5 kriterden en az birini bünyesinde bulunduran doğal sit alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek.


Doğal SİT alanlarında yapılacak HES Projelerine ilişkin Bölge Komisyonlarına gelen başvuruların değerlendirilmesinde bilimsel temele dayalı karar alma bütünlüğünü sağlamak amacıyla Merkez Komisyonu İlke Kararı alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


Bu amaçla, şu düzenlemeler gerçekleştirildi: 


"1 - Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda şu kriterlerden en az birini bünyesinde bulunduran doğal SİT alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek:


- Bölgesel, ulusal veya dünya ölçeğinde olağanüstü ekosistemleri ve türleri bulunduran,


- Özgün ekosistem yapısına...