26 / 04 / 2024

Hobi bahçeleri düzenleme

Hobi bahçeleri düzenleme

TBMM, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin engellenmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının denetime alınmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak...

TBMM'de hobi bahçeleri mesaisi!

TBMM, tarım arazilerinin hobi bahçeleri uygulamalarıyla bölünmesinin engellenmesi, makaron, sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınmasını da içeren teklif için mesai yapacak.

Hobi bahçelerine yeni sınırlamalar geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçesine dönüştürülerek üretimden çıkarılmasını önlemek için hazırlanan teklif, birden fazla konuda yaşanan sıkıntılar nedeniyle askıya alındı. Peki hobi bahçeleriyle ilgili neler yaşandı?

'Hobi bahçeleri'ne yeni önlemler geliyor!

Tarım ve ormancılıkla ilgili düzenlemelerin yer aldığı hobi bahçelerinin tarım alanlarına verdiği zararların engellenmesi, gıdada taklit ve tağşiş yapanların üretimden men edilmesinden hapis cezasına kadar yaptırımların artırılmasını planlayan yasa teklifi Meclis’e sunuldu.

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Hobi bahçesi sahipleri yıkımlarla ilgili ne diyor?

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım bugünkü yazısında hobi bahçelerini kaleme aldı. İşte Yıldırım'ın "Hobi bahçelerini yıkmak neyi çözecek" başlıklı o yazısı...

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

İzmir Menderes'te hobi bahçeleri yıkılıyor!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kent genelinde bulunan hobi bahçesi için yıkım yapılacağını dile getirdi.

Lüleburgaz'da hobi bahçeleri için kuralar çekildi! 

Lüleburgaz'da Atakan Yavuz Parkı'nda yer alan  57 hobi bahçesinin sahibi kura çekimiyle belirlendi. 

Şanlıurfa'da hobi bahçeleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik hobi bahçeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Sultangazi'de hobi bahçesi kiralama müracaatları başladı!

Sultangazi'de 2021 yılı için hobi bahçeleri kiralama müracaatları başladı. Başvurular, 1-31 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

O arazilerden yüzlerce satışa çıkarıldı!

Tarım arazilerinin bir takım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi amacıyla Ekim'de Meclis'ten geçen Torba Yasa'daki düzenleme sonrası valilikler de harekete geçti. Kanun çıkınca kaçış da başladı, yüzlerce arazi alelacele satışa sunuldu...

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

Hobi Bahçesi sahipleri çözüm bekliyor!

Gıda, Tarım ve Orman Alanındaki düzenlemeler ile tarım arazilerini hobi bahçeleri aracılığıyla bölüp satan ve pazarlayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilmişti. Hobi Bahçeleri Platformu Başkanı Neşe Kayık, söz konusu yasayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hobi bahçeleri düzenleme Haberi

Hobi bahçeleri düzenleme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin önüne geçilmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TBMM Genel Kurulu, 20 Ekim Salı günü saat 15:00'te toplanacak ve Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapan Kanun Teklifi'nin müzakeresine devam edecek. 

Geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlanan teklifin, maddeleri değerlendirilecek. 

Tarımsal amaçlı arazi kullanımlarında, tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine uyulması zorunlu kılınacak. 

Bu plan veya projelere aykırı hareket edilmesi durumunda valilikçe resen tespit yaptırılarak sorumlulara, 1000 TL'den az olmamak kaydıyla bozulan arazinin her metrekaresi için 10 TL idari para cezası kesilecek, projeye uygunluk sağlanması için...