24 / 04 / 2024

Hobi bahçelerine yeni sınırlamalar geliyor!

Hobi bahçelerine yeni sınırlamalar geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçesine dönüştürülerek üretimden çıkarılmasını önlemek için hazırlanan teklif, birden fazla konuda yaşanan sıkıntılar nedeniyle askıya alındı. Peki hobi bahçeleriyle ilgili neler yaşandı?



Tarım arazilerinin hobi bahçesine dönüştürülerek üretimden çıkarılmasını engellemek için hazırlanan teklif, birden fazla konuda yaşanan sıkıntılar sebebiyle askıya alındı. Teklifin yeniden değerlendirilerek Ekim'de TBMM gündemine getirileceği ifade ediliyor. Hobi bahçeleri adı altında kurulan site ve hafta sonu evlerinin tamamının yıkılmasının öngörüldüğü teklife, ‘belirli sınırlar’ getirileceği ortaya çıktı.

Son dönemde çok sayıda tarım arazi önce hobi bahçesine dönüştürülmüş sonra da içerisine çeşitli yapılar inşa edilmişti. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; bu arazilerin, hobi bahçesine çevrilerek üretimden çıkarılmasını engellemek amacıyla hazırlanan teklif, birden fazla konuda yaşanan sıkıntılar sebebiyle askıya alındı. 

Edinilen bilgiye göre, AK Parti grubunda çalışmaları tamamlanan teklifte, birden fazla konuda sorun meydana geldi. Eleştirilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kadar ulaşmasından sonra, Cumhurbaşkanı’nın “Yeniden çalışın” dediği ortaya çıktı. Teklif, tarım arazisi üzerine kurulan tüm hobi bahçelerinin yıkılmasını, sahte gıda üretenlere firma kapatma dahil ağır cezalar verilmesini öngörüyordu.

SIKINTILI BAŞLIKLAR

Teklif, hobi bahçelerinin yıkımı, yıkılmasının gecikmesi durumunda para cezası verilmesi, bu görevi yerine getirmeyen il müdürlükleri ve il özel idaresinin bundan sorumlu tutulması gibi net hükümler barındırıyordu. Öngörülen para cezalarını fazla bulanlar olduğu gibi, belli bir tarih konularak, buna bir çerceve çizilmesini isteyenler olduğu da ortaya çıktı. Ayrıca, Tarım Bakanlığı’nda kurulacak bilim kurulunun yetkilerinin de tartışma konusu olduğu ileri sürülüyor. Teklifin hazırlık çalışmaları sırasında, hobi bahçesi yapmak için tarım arazilerinin bölünerek satılmasının engellenmesi gerektiği dile getirilmişti. Arazi sahiplerinin bu satışı kârlı bulduğu, bunun tarımsal üretime darbe vurduğu, tarım arazilerinin yok edildiği belirtildi. Uzmanlar, tarlalara, prefabrik evler yapıldığı, bunların konuta dönüştürülerek, arazilerin yok edildiğine dikkat çekmişti. 

Ankara'da ‘İdeal Cumhuriyet Köyü’ kuruluyor! 2 bin dönüm alanda hobi bahçeleri yapılacak!

Hobi bahçelerinin geleceği ne olacak?


Geri Dön