26 / 04 / 2024

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.



Meclis 2 aylık aradan sonra, sınır ötesindeki TSK birlikleriyle ilgili 3 tezkere ve gıda alanındaki torba teklife ilişkin görüşecek. Torba teklifte, tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor. 

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; gıda ve tarım alanlarında önemli değişiklikleri kapsayan torba teklifin görüşülmesine de çarşamba günü başlanacak. 

TARIM HOBİDEN KURTULUYOR

Torba teklifle tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor. Teklif yasalaştığında valiliklerce hobi bahçelerinde tespit yapılacak. Ruhsatsız bahçelerin sahiplerine metrekare başına 10 TL ceza uygulanacak. Buraların eski haline döndürülmesi için sahiplerine 1 ay süre tanınacak. İzinsiz hobi bahçeleri kaldırılmazsa ayrıca metrekare başına 30 TL ceza verilecek. Sahiplerinin kaldırmadığı yapılar belediyeler tarafından yıkılıp masrafı alınacak. Belediyelerin yıkmadığı hobi bahçeleri bakanlık tarafından yıktırılacak. 

GRUP TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Partiler de grup toplantılarına başlıyor. Bu yıl sonbahar kampını iptal eden CHP yönetimi, bugün genel merkezde milletvekilleriyle kapalı grup toplantısı yapacak. Partiler ayrıca yarın Meclis grup toplantıları gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da çarşamba günü Meclis grubunda konuşma yapacak.

Tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri tek tek yıkılacak!


Geri Dön