25 / 04 / 2024

Hobi bahçeleri yönetmeliği

Hobi bahçeleri yönetmeliği

Hobi bahçesi oluşturulmasının bir mevzuatla düzenlenmesi talebi meclis gündemine taşındı. MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

İzmir Menderes'te hobi bahçeleri yıkılıyor!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kent genelinde bulunan hobi bahçesi için yıkım yapılacağını dile getirdi.

Şanlıurfa'da hobi bahçeleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik hobi bahçeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

Hobi bahçeleri kanunu!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin önüne geçilmesi, arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması için yeni kanun yasalaştı. İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Hobi bahçeleri için yeni strateji!

Son günlerde hobi bahçeleri üzerinde “tarım topraklarının işgal edildiği ve tarımsal üretimi tehdit ettiği” yönünde tartışmalar yoğunlaşıyor. Konu hakkında kalıcı çözümler içeren uygun stratejilere ihtiyaç bulunuyor.

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

TBMM hobi bahçeleri için mesai yapacak! 

TBMM, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin engellenmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının denetime alınmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak...

TBMM'de hobi bahçeleri mesaisi!

TBMM, tarım arazilerinin hobi bahçeleri uygulamalarıyla bölünmesinin engellenmesi, makaron, sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınmasını da içeren teklif için mesai yapacak.

Hobi bahçeleri için geri sayım başladı!

TBMM, tarım arazileri üzerinde inşa edilen hobi bahçelerine yönelik yasal düzenlemeyi öncelikli gündem konuları arasına alıyor. AK Parti yetkilileri, verimli tarım arazilerine hobi bahçesi adı altında yapılan villalara vurgu yaparak, bu işgalin sonlandırılacağını belirtti. 

Hobi bahçeleri yönetmeliği Haberi

Hobi bahçeleri yönetmeliği

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Hobi bahçesi oluşturulmasının bir mevzuatla düzenlenmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kalyoncu sorularını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sordu.

Kalyoncu önergesinde "Ülkemizde özellikle bazı illerde tarım arazileri bireysel olarak veya kooperatif kurularak hobi bahçeleri adı altında ekonomik anlamda tarım yapılamayacak boyutlarda çok küçük parçalara bölünmekte, üzerine tel çit, duvar ve yapı inşa edilerek, satılmaktadır. Ancak bu satışın Tapu Müdürlükleri kanalı ile değil kooperatif üyeliği şeklinde veya noter sözleşmeleri ile yapıldığı, gerek Kaymakamlıklara, gerekse de Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine yoğun şekilde şikâyette bulunulduğu bilinmektedir." dedi.

Bu durumun özellikle seçim bölgesi İzmir’de Aliağa, Menderes, Buca, Torbalı gibi ilçelerde yaygınlaşmakta ve arazi sahipleri açısından rant kaynağı olarak görüldüğünü, şuan itibariyle kuruluş aşamasında olanlarla birlikte 25’e yakın kooperatifin faaliyete geçtiğini...