25 / 04 / 2024

icra ve iflas kanunu

icra ve iflas kanunu

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de görüşülerek onaylandı...

İcra ve iflas kanununa yeni düzen! TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve onaylanan yasa ile Ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün şekilde satışı yapıldığı durumlarda daha yüksek kazanç sağlayacağı belirlenen mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde bulunduran işletmeler, bir bütün şeklinde satışa çıkarılacak.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yapı kullanma izni harcı hakkında değişiklik yapılması planlanıyor. 

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'aile konutu' olarak kullanılan malların ihlallerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

İcra ve iflasa yeni düzen! TBMM’ye sunulacak!

Devlet, icra, iflas ve konkordatoyla yasal uygulamaları yenileme kararı aldı. İcra, iflas ve konkordatoyla ilgili yasal düzenlemenin bayram sonrasında TBMM’ye sunulması planlanıyor.

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile asgari ücret karşılığında çalışan kişilerin ücretlerinin haczolunamaması öngörülüyor.

İcra ve İflas Kanunu değişiyor!

İş dünyası sayısı her geçen gün artan iflas ertelemeyi tartışırken Adalet Bakanlığı, yeni bir İcra ve İflas Kanunu için çalışma başlattı.Yeni çalışmayla uygulamadan kaynaklı sorunların da çözüleceği düşünülüyor.

Sahte senetle taşınmazınıza haciz gelebilir !

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Sizden habersiz taşınmazınız satılabilir mi ?

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği 11 Nisan 2005 tarihinde 25783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında 16 Nisan 2013 tarihinde ise bazı değişikliklere yer verildi. İşte yönetmelik hükümleri...

Taşınmaz mal haczi!

Taşınmaz mal haczi ile ilgili esaslar, İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, taşınmazın haczi ile tasarruf hakkı Medeni Kanunun 920 nci maddesi anlamında tahdide uğruyor...

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Petrolde iflas alarmı akaryakıtta tabelayı değiştirdi! Mazota indirim! İşte 15 Mart 2023 benzin ve motorin fiyatları

Son dakika haberine göre mazot ve benzin fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pazarına indirim getiren haber Amerika'dan geldi. Ülkede peş peşe iflas açıklayan dev bankalar petrol fiyatlarını alarma geçirdi. Yaşanan sert kayıpların ardından motorin fiyatları düştü.  İşte detaylar...

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Adalet Bakanlığı 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alacak! Başvuru şartları belli oldu! Bu tarihleri kaçırmayın!

Adalet Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınav sonucu 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alımı yapılacağını açıkladı. İşte Adalet Bakanlığı personel alımı ile ilgili tüm detaylar...

Milyonlarca vatandaş bu yasayı bekliyor! Borçlar tek tek silinecek! Borçlarınızın silinmesi için hemen bu haberi okuyun

Türkiye’de milyonlarca insan, son günlerde tek bir konuyu konuşuyor. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. İşte detaylar…

EYT, asgari ücret, icra ve KYK borçları... Milyonları ilgilendiren konularda şok gelişme! Hemen bakın! 

Merakla beklenen EYT, öğrencilerin merakla beklediği KYK borçlarının silinmesi, asgari ücret ve konut fiyatlarını düşürecek sosyal konut projesi uygulamaları peş peşe hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Milyonlarca kişinin borçları silinecek! Bunlardan biri de siz olabilirsiniz! Hemen bakın

Ekonomi gündemine bomba gibi bir haber düştü. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. Bunlardan biri ise vatandaşların sahip olduğu borçların devlet eli ile birlikte silinmesi. İşte detaylar…

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Borcu olan vatandaşlar buraya! Borçlarınız silinecek! Peki paket kimleri kapsayacak?

Dar gelirli kişilerin icra ve haciz sorununu çözmek sebebi ile hazırlanan destek paketinin ayrıntıları her geçen gün belli oluyor. 6 milyona yakın olan vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira civarındaki icralık borcunun tasfiye edilmesini sağlamak için destek paketinin meclise sunulması bekleniyor...

Milyonların borcu siliniyor! Eğer elektrik, su, telefon borcunuz varsa…

Milyonlarca borcu olan vatandaşa güzel haber geldi. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Bir kripto şirketi daha iflas ediyor! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte dijital paralarda son dakika

Kripto para şirketlerinde yıkım devam ediyor. Bir kripto şirketi daha iflas başvurusu yaptı. Peki,  Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

icra ve iflas kanunu Haberi

icra ve iflas kanunu

İcra ve İflas Kanunu’nda bir takım değişiklikler yapılırken, bu yeni uygulamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre; borçlu olan kişi icrada olan malını on beş gün içerisinde satabilir.

Bu açıklamaya göre; ilk olarak tebliğinin edilmesi ile birlikte yedi gün içerisinde icra dairesinde başvurulmalı ve ardından kendisine yetki verilmesi istenmeli.

Verilen belge ile birlikte borçlu olan kişiye on beş gün süreç verilecek. Bu süre tebliğden itibaren başlayacak.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 30 Mayıs 2022 tarihinde saat 00.13’te yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,38 Türk Lirası, euro 17,59 Türk Lirası, altının gramı ise 964,40 Türk Lirası değerinde.

Altın uzmanları 6 ay sonra altın fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı! Altın almayı düşünenler dikkat

Piyasa Kahini İslam Memiş dolarda kimlerin kaybettiği açıkladı! Dolar yatırımcıları merakla bekliyordu

18 yaşından önce BES'e...