26 / 04 / 2024

İdris Güllüce yeni sloganımız yatay yapılanma

İdris Güllüce yeni sloganımız yatay yapılanma

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul Ticaret Odası ( İTO ) Meclisi' nin şubat ayı toplantısında " Yeni sloganımız 'yatay yapılanma' olacak " dedi...

İdris Güllüce: Afet riskin sıfıra indireceğiz!

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

İdris Güllüce kentsel dönüşümü değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Buluşması'nda “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde bugüne kadar gelinen noktayı, yeni başlayacak projeleri ve kentsel dönüşümdeki hedefleri kamuoyuyla paylaşacak.

İdris Güllüce: Yeni bir imar planı hazırlayacağız!

Bakan İdris Güllüce, “ Herkesin ‘evet’ diyebileceği bir imar yönetmeliği ve ‘O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp toplumun huzuruna sunacağız ” ifadelerini kullandı.

İdris Güllüce Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlattı!

Esenler Belediyesi ile AY-BİR'in ortaklaşa düzenlediği konferansta Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlattı. Bakan Güllüce, “Bizim hızlı bir şekilde, ivedilikle insan odaklı güzel şehirler kurmamız lazım” dedi.

Güllüce, yeni Türkiye'nin şehir vizyonunu anlatacak!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) ortaklaşa düzenlediği konferanslar serisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlatacak.

İdris Güllüce'den Onaltı Dokuz açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni düzenleme ile daha önce kamuoyunda tartışılan ve yıkım kararı alınan yapıların kurtarılacağı iddialarını yalanladı..

İdris Güllüce, 2014 yılını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Yeni Türkiye yolunda şehirlerin alt ve üst yapıları kadar, insan boyutuna daha çok ağırlık verecek, şehrin ruha, ruhun da şehre yansıyacağı projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

İdris Güllüce: Yeni kurulacak semtlerdeki kat sayısı 5-6'yı geçmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konut fiyatlarındaki artışın arsa bedelinden kaynaklandığını belirterek, maliyetleri yüzde 60-65 oranında arsanın belirlediğini söyledi. Güllüce, yeni kurulacak semtlerde kat sayısının 5-6'yı geçmeyeceğini belirtt

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti...

İdris Güllüce Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bugün Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı Programı'na ardından da Pakistan Ticaret Bakanı-Türkiye-Pakistan KEK Eşbaşkanı Khurram Dastgir Khan onuruna akşam yemeğine katılacak.

İdris Güllüce: Taksim AKM yıkılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarına ilişkin, 'Buranın yıkılıp, çok daha modern, çağa hitap eden bir bina yapılmalı' dedi.

İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a vekalet edecek!

İdris Güllüce, yarın Bakü-Tiflis-Kars İpek Yolu Koridorunun Gelişiminde Yeni Fırsatlar Konferansı ve Türkiye Azerbaycan - Gürcistan Demiryolu Projesi Bakanlar Üçlü Toplantısı için Lütfi Elvan'a vekalet edecek...

İdris Güllüce, Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısına katılacak!

Türkiye - Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ’ nin katılımıyla 15 - 16 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek...

İdris Güllüce yeni sloganımız yatay yapılanma Haberi

İdris Güllüce yeni sloganımız yatay yapılanma

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin şubat ayı toplantısında yaptığı konuşmada yüksek binalara yönelik eleştirilere, "Yeni sloganımız 'yatay yapılanma' olacak" dedi. Yatay yapılanma'nın önemine dikkati çeken Bakan İdris Güllüce, "Bizim yeni sloganımız 'yatay yapılanma' olacak. 


'Yatayda yapılanalım, yerli mimariyle yerel malzemeyi teşvik edelim' diye belediye seçimlerinde oldukça fazla miktarda bunu kullanacağız. Ancak riskli bir alanda kentsel dönüşüm yapıyorsanız, ilave kat vermeden bunu yapabilmenin yolu yok" diye konuştu. Fikirtepe'deki kentsel dönüşümle ilgili bir soru üzerine ise Çevre Bakanı Güllüce, "Fikirtepe problemi diye bir problem kalmadı, kentsel dönüşüm için bundan sonra top müteahhitlerde" yanıtını verdi.



Star...