29 / 03 / 2024

İGA açılımı

İGA açılımı

İlk fazının açılışına sayılı günler kalan İGA İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında, dünyanın en büyük havalimanı olacak..

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran’da duyurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınıyor.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020 yılında devam edeceklerini anlattı.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Kanunlardaki ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi!

Kanunlarda yer alan ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi. Teklif ile; ilgili kanunlardaki 'ibadet yeri' ibareleri açıkça tanımlanarak cemevlerinin de ibadet yeri sayılması öngörülüyor...

Millet bahçeleri projesi çok önemli bir açılım!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Millet bahçeleri projesi, toplumsal şehir yaşamı ve çevrecilik için çok önemli bir açılım." dedi...

Açılım Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Açılım Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Ali Rıza Bulur tarafından kuruldu.

GTO'dan inşaat sektörüne dış pazarlama açılım projesi!

GTO inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerinin attırılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırladığı “Gaziantep İnşaat sektörünün Dış Pazarlara Açılımı” projesiyle ilgili olarak firma temsilcileri bilgilendirildi.

Aydın Çakırbeyli muhtarlık binası bugün açılıyor!

Aydın Büyükşehir Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, ''Koçarlı'nın Çakırbeyli Mahallesi'ne bir söz vermiştik. Düğün salonu ve muhtarlık binası yapacaktık. Sözümüzü tuttuk ve bugün saat 18:00'da açılışımız var.'' dedi.

Şaban Dişli, Türk inşaat sektörünün dışa açılımını değerlendirdi!

Şaban Dişli, Türk İnşaat sektörünün dış politikadaki açılımını değerlendirdi. Dişli inşaat sektörüyle alakalı ''en sıkıntılı olan sektörümüz inşaat sektörünün dışa açılımı'' yorumunu yaptı.

Gebze-Halkalı banliyö hattının açılışı mı ertelendi?

İstanbul'daki Gebze-Halkalı banliyö hattı 2012'de kapatıldı. Hatların 2015'te açılması gerekiyordu. Ama açılış 2017'ye ertelendi. Banliyö hatlarındaki ertelenme nedeni "gizli" olduğu gerekçesi ile açıklamadı.

Sunat Atun: Kıbrıs'taki inşaat sektörü dışa açılım yapmalı!

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, ülkedeki inşaat sektörünün dışa açılım yapması gerektiğini vurgulayarak "Savaşa maruz kalan ülkelerin yeniden imar edilme süreçlerinde fırsatlar doğacak diye düşünüyorum" dedi.

İGA açılımı Haberi

İGA açılımı

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda geri sayım devam ediyor. Havalimanının ilk fazı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete açılacak. İstanbul Yeni Havalimanı, birçok alanda ilkleriyle örnek olacak.

İGA tarafından hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın temeli ne zaman atıldı? Havalimanı günde kaç yolcuya hizmet verecek, kaç destinasyona uçuş sağlanacak? Havalimanına ulaşım nasıl olacak?

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 
 

İşte düm detaylarıyla İGA İstanbul Yeni Havalimanı..

1-) İGA kimin?

İGA'nın yolculuğu İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletilmesini Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na ihale etmesi ile başladı. İhaleyi kazanan konsorsiyum bu amaçla İGA ismini vererek şirketi kurdu.

2-) İGA ne zaman kuruldu?

İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu. 

3-) İGA...