26 / 04 / 2024

iki arsayı birleştirme

iki arsayı birleştirme

Aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mallar ile farklı kimselere ait taşınmaz mallar tevhit işlemi ile birleştirilebiliyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır? İşte yanıtı..

İki arsa nasıl birleştirilir?

Tapu kütüğünde birden fazla aynı yada farklı kişilere ait taşınmaz malın birleştirilmesi yani tevhid söz konusu olabiliyor.Peki iki arsa nasıl birleştirilir?İki arsanın birleştirilmesi için gerekenler nelerdir?

Milli Emlak'tan iki ilde 20 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa satışı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ve Konya'da yer alan iki arsayı satışa çıkardı. İşte o ihale ilanları...

Belediye 2 ilde iki arsa satacak!

Arsa yatırımcılarının merakla beklediği ihale ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihaleler kapsamında belediyeler iki şehirde yer alan iki arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Kocasinan Belediyesi 8 taksitle ticaret ve konut imarlı iki arsa satacak!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kocasinan Ertuğrulgazi'de yer alan ticaret ve konut imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için 8 taksit imkanı sağlanıyor. 

Belediye 3 taksitle iki arsa satacak! Konut imarlı arsa arayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa İli Haliliye Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Haliliye'de yer alan konut alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için 3 taksit yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir sanayi imarlı iki arsa satacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan sanayi alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı.

Konya Meram ve Selçuklu'da 24 taksitle iki arsa satılacak! İmarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Meram ve Selçuklu'da yer alan imarlı iki arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu ihale 11 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz'daki iki araziyi 1.7 milyar TL'ye sattı!

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz'da yer alan iki ayrı parseli için bugün ihale gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye, göre ihaleye 5 firma tarafından teklif verildi. Ankara merkezli Pasifik GYO'nun iki arsayı toplam 1 milyar 774 milyon TL'ye aldığı belirtildi.

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Çağan Irmak Galata’dan iki daire aldı!

Çektiği filmleri ve müzikleriyle adından sıkça söz ettiren Çağan Irmak, Galata’dan iki daire satın aldı. Irmak, iki dairesini birleştirip home ofis olarak kullanmak istiyor.

Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın tünelleri birleşti!

Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattının Tünel Birleştirme Töreni ile Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın tünelleri birleşerek, ray montajı çalışmaları başladı. 

iki arsayı birleştirme Haberi

iki arsayı birleştirme

İki arsayı birleştirmek için ne yapılır?

İki arsanın birleştirilmesi için tevhit işleminin yapılması gerekiyor. Tevhit işlemi ise Tapu Kadastro Müdürlüğüne gerekli belgeler ile başvurularak yapılıyor.


Tevhit işlemi ile aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için birleştirilebileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Tapu tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır?


İşlem şartları:

- Tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor.


- Üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engellerin olmaması gerekiyor. 


- Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin  muvafakatı gerekiyor.


- Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare  kurulun olumlu...