28 / 03 / 2024

ikinci eşi mirastan bertaraf etmek için

ikinci eşi mirastan bertaraf etmek için

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşeyazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında ikinci eş için olan mirasın bertaraf edilebilmesi ile ilgili okuyucudan gelen soruyu cevapladı. Tamer Heper'in miras ile ilgili köşe yazısı;

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Sebahattin Girgin: Kibariye ve eşi Ali Küçükbalçık beni dolandırdı!

Son zamanlarda yaşadığı mağduriyetle gündeme gelen İş insanı Sebahattin Girgin yaptığı açıklamada, Kibariye ve eşi Ali Küçükbalçık tarafından dolandırıldığını iddia ederek, “4.5 milyon TL’ye bana ev sattılar. Tapuyu bir türlü alamadım. Ev daha sonra başkasına satıldı.” dedi.

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

İzzet Özilhan eşi Yasemin Özilhan'a Bodrum'dan villa alacak!

İzzet Özilhan eşi Yasemin Özilhan'a Bodrum'dan ev almak için kesenin ağzını açtı. Ünlü iş insanı Bodrum Bozbük'te lüks bir villa alacak.

10 maddede konut siteleri yönetim gerçeği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede konut siteleri yönetim gerçeği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nda deprem gerçeği konuşulacak! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 38. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Değişmeyen Gündem: Deprem Gerçeği’ başlığı altında online olarak 17 Kasım'da gerçekleştirecek.

Deprem İzmir gibi İstanbul’un da gerçeği!

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, deprem gerçeğini kaleme aldı. Bengin, "Deprem İzmir gibi İstanbul’un da gerçeği" dedi.

Pelin Karahan ve eşi yeni evine taşındı!

Bir süredir Avrupa Yakası'nda ev arayan oyuncu Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay, Anadolu Yakası'nda kalma kararı aldı. 

İnşaat şirketleri kritik eşiği aştı!

Uzun yıllar Türk şirketleri için 1 milyar en kritik eşikti. Limak İnşaat, enka İnşaat gibi şirketler bu kritik eşiği geçti...

Mirasta ikinci eşin hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Üzerine tapuda kayıtlı olan yazlığı var. Yazlığı evlenmeden önce aldı. Babamın boşanması veya vefat etmesi halinde, ikinci eşi hak talebinde bulunabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Mustafa Varank: Raylı sistemlerde büyük atılımların eşiğindeyiz!

Türkiye'nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Raylı sistemlerde büyük atılımların eşiğindeyiz" dedi.

Cide Kaymakamı Ali Açıkgöz ve eşi İdlib'de 4 briket ev yaptıracak!

Kastamonu'da Cide Kaymakamı Ali Açıkgöz ile eşi İdlib'de 4 briket ev yaptıracak...

ikinci eşi mirastan bertaraf etmek için Haberi

ikinci eşi mirastan bertaraf etmek için

Babam iki yıl önce bana bir daire aldı ama tapusu kendi üzerinde. Babamın ikinci eşi bu yerde mirasçı. Bu mirasçılığı bertaraf etmek için ne gibi bir işlem yapılması gerekir? Vasiyetname yapsa olur mu?


Babanız size bir daire almış ama tapusu kendi adına. Bu durumda olaya hukuki açıdan bakarsak, babanız size daire almamış, kendisine almış. Ancak dikkat edin maksadım babanızla aranızı bozmak değil, maksadım olaya hukuki açıdan bakmak. Hukuki olarak size daire alsaydı sizin adınıza alırdı. Yine hukuki olarak bu yeri size devretmek istiyor ise vasiyetname yapmak bu işi çözmez. Zira her ne kadar vasiyetname ile bu yeri size bıraktığını söylese dahi ikinci eşin bu yer üzerinde mahfuz hissesi var ve evin dörtte bir hissesi onun olur.


Mademki bu yeri size aldı,...