28 / 03 / 2024

İmar affı başvurusu nasıl yapılır

İmar affı başvurusu nasıl yapılır

İmar affına başvurularak, mevzuata aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. Peki, imar affı için nereye başvurulur?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar affı ile çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılacak?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondular için yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine bazı esaslara göre müracaat ediliyor. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu!

İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki hangi yapı için başvurular nasıl yapılacak? İşte 10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu...

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvuruları uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında  süre yeniden uzatıldı. Peki imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

İmar barışı karma yapı başvurusu!

İmar barışı başvuru sonrasında konutlar için yüzde 3, işyerleri için ise yüzde 5 ödeme yapılacak. Peki, karma yapı başvurusu nasıl yapılacak?

Fabrika imar barışı başvurusu!

İmar barışına yalnız konut ve işyeri yapıları için değil, fabrika yapıları için de imar barışına müracaat edilebiliyor. Peki, fabrika imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İmar barışı için son gün ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Ruhsatsız ve kaçak yapılarını kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, imar barışı uygulamasına başvuru yapıyor. Peki, imar affı için son gün ne zaman? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar affı başvurularında nelere dikkat edilmeli?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar affına başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurularında nelere dikkat edilmeli?

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu imar affı kapsamında çözülüyor. İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurusu nereye yapılır?

İmar barışı başvurusu nereye yapılır?

İmar barışına başvurarak, imara aykırı yapıya, yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereye yapılır?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır Haberi

İmar affı başvurusu nasıl yapılır

İmar affına başvurularak, mevzuata aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. İmar affına başvurulan ve yapı kayıt belgesi alınan yapılara abonelikler alınabiliyor.

Yapı üzerinde varsa yıkım kararı ve tahsil edilemeyen para cezalarından vazgeçiliyor.

Ancak bu belge, yapı yıkılana kadar geçerli oluyor. Yapı yıkıldıktan sonra mevcut imar koşulları geçerli oluyor. Varsa fazladan kaçak çıkılan katlar, kentsel dönüşümde bu belge ile hak sahibi olamıyor.

İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı için nereye başvurulur?

İmar affı başvurusu E-devlet kapısından yapılabiliyor. Başvuru yapılabilmesi için vatandaşın e-devlet şifresinin olması gerekiyor. Şifresi olmayanlar PTT'den 2 TL ücret karşılığında e-devlet şifresini alabiliyor. Ayrıca interaktif bankacılık aracılığı ile de e-devlete ücretsiz bir şekilde giriş sağlanabiliyor.

Başvuru sürecinde doğru bilgi akışının sağlanabilmesi için, e-devlette cep telefonu bilgisinin doğru ve güncel olması...