26 / 04 / 2024

İmar Barışı Masası

İmar Barışı Masası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği imar barışı için Beykoz Belediyesi bünyesinde kurulan "İmar Barışı Masası", Beykozluların işlemleri için danışmanlık ve teknik destek vermeye başladı. 

Pendik Belediyesinde İmar Barışı Masası kuruldu!

İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar için Pendik Belediyesinde İmar Barışı Masası kuruldu.

Konak'ta imar barışı için danışma desteği!

Konak Belediyesi, İmar Barışı konusunda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Basmane’deki hizmet binası girişine danışma masası kurdu.

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...

Menderes'te imar barışı anlatılıyor!

İzmir’in Menderes ilçesinde, belediye tarafından İmar Barışına yönelik kurulan Barış Masası uygulaması kapsamında, ilçedeki mahalleler dolaşılarak vatandaşlara yönetmelik hakkında bilgilendirme işlemi yapılıyor. 

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri imar barışı masasında!

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, imar barışı için İzmit Belediyesi girişindeki danışma masasını ziyaret etti.

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

İmar Barışı Masası Haberi

İmar Barışı Masası

Türkiye genelinde 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı, Beykoz’da yaklaşık olarak 47 bin binayı kapsıyor. Bakanlığın getirdiği imar barışı fırsatıyla ruhsatsız yapılar ‘Yapı Kayıt Belgesi” ile kayıt altına alınacak ve devlet tarafından da artık tanınacak.   

Başvurular e-devlet üzerinden 

Beykoz Belediyesi imar barışından yararlanacak vatandaşlara kolaylık sağlamak için Çevre Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle bünyesinde “İmar Barış Masası” kurdu. Mühendis, mimar ve haritacıların görev aldığı 16 teknik personel “Yapı Kayıt Belgesi”ne uygunluk konusunda bilgilendirme yapıyor. Binalarının durumunu öğrenen vatandaşlar, e-devlet üzerinden teknik personel eşliğinde ya da şahsi olarak başvuruda bulunabiliyor.

Beykoz İmar Barışı Masası’na müracaat edecek vatandaşlar http://istibrandevu.csb.gov.tr adresinden işlemleri için randevu alabiliyor.

Öngörünüm Yararlanamıyor   

Yasaya ilave edilen İmar Barışı’yla ruhsatsız ve iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilebiliyor. Vatandaşlar binalarına su, elektrik ve...