19 / 04 / 2024

imar durum belgesi nereden alınır

imar durum belgesi nereden alınır

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İmar durumu nasıl alınması gerektiği konusunda bilgiler verdi. İmar durumunun alınması için vatandaşların dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor.

Online imar durumu sorgulama!

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. İmar durumu online olarak sorgulanabilir mi? İşte, online imar durumu sorgulama!

İmar durum belgesi nasıl düzenlenir?

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. Peki, imar durum belgesi nasıl düzenlenir?

İmar durum belgesi nereden alınır?

Bir arsa üzerinde ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını imar durum belgesinde görülebiliyor. Peki, imar durum belgesi nereden alınır?

İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi, bir bölge için hazırlanan ve bölgede bulunan gayrimenkullerin nasıl kullanılacağını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? Nereden alınır?

İmar durumu belgesi dilekçesi!

Bir imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini gösteren imar durumu belgesi için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunmak gerekiyor. İşte imar durumu belgesi dilekçesi...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

İmar durum belgesi ücreti 2021!

İBB İmar Müdürlüğü'nce 2021 yılı hizmet tarifesi yayınlandı. Peki imar durum belgesi nasıl alınır? İmar durum belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Halk Varlık Kiralama'nın 600 milyon TL'lik İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu!

Halk Varlık Kiralama tarafından Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. 'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 600 milyon Türk Lirası tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanan İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu yayınlandı.

Keçiören Belediyesi e-imar sistemini açtı!

Keçiören Belediyesi tarafından, belediyeye gitmeden imar durum, yapı kullanım, yol kotu tutanağı belgeleri ve yapı ruhsatına ilişkin işlemlerin yapılabileceği e-imar sitesini açtı...

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım yargılanıyor!

CHP’li Aybars Yıldırım, otel diye 29 daireli apartman dikmişti. Yıldırım, ardından inşaat mühürlenip yıkım kararı verilince yalan beyanla imar barışı belgesi aldı. Şimdi sahtekarlıktan yargılanıyor.

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Türker Proje'nin Kartal arazisi imar sürecinde son durum!

Türker Proje Gayrimenkul Ve Yatırım Geliştirme'nin Kartal arazisi imar sürecinde son durum...

İmar durumu harcı 2019!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi, belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bunun için belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2019 ne kadar?

imar durum belgesi nereden alınır Haberi

imar durum belgesi nereden alınır



Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İmar durumu nasıl alınması gerektiği konusunda bilgiler verdi İmar durumunun alınması için vatandaşların dilekçe ile belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirten Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu, "Dilekçe ekinde de güncel tapu kaydı, taşınmaza ait aplikasyon krokisi, hissedarların muvafakatnamesi dosyayla bize ulaşıyor. Vatandaşın bizde ki imar planındaki durumuna göre kat adeti, yapı yaklaşma mesafesi, tabandaki yapılaşma oranı ne ise ona göre harita imar çapı düzenliyoruz.  İmar Kanununda belirtilen projeler var. Mimari, statik, tesisat, elektrik, jeoloji bu projeler ile birlikte belediyemize başvuruyorlar. Aynı zamanda harita tusevraklarıda hazırlanıyor. Başvuru sırasında Yapı Denetim tarafından kontrol edilen projeler, Yapı Kontrol Müdürlüğümüz tarafından da inceleniyor. Projeler inceleniyor eksiklikler var ise bir ay içerisinde gideriliyor, eksiklik yok ise projelere sistem...