26 / 04 / 2024

imarda paftos

imarda paftos

Paftos nedir?: Gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde - paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın İmar Kanunu hükümlerine göre tasfiye olunur...

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021'i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

Geçen yılı ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020’yi hedeflerine ulaşarak kapattıklarını belirtti. 2021’i “Atılım Yılı” olarak belirlediklerini kaydeden Yılmaz, ilçeye vizyon katacak önemli projelerin bu yıl hayata geçirileceğini söyledi.

İmarda ‘değer artış payı’ neler getirecek?

Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başlanan imarda ‘değer artış payı’ neler getirecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

İmarda ‘değer artış payı’ dönemi!

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere imar planlarında parsel bazlı değişiklik yapılarak yaratılan arsa rantı artık devlete ödenecek..

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

İmarda yeni düzenleme yasalaştı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, koronavirüs önlem paketini kabul etti. Önlem paketinde, imara aykırı yapılar, kira ertelemesi, turizm için önlem gibi önemli düzenlemeler yer alıyor…

Eskişehir Ordunpazarı Belediyesi miras kalan arsaya el mi koydu?

Eskişehir Ordunpazarı Belediyesi, Nuriye Erdi ve 12 akrabasına dedelerinden miras kalan arsaları imarda park ve yeşil alan yeri olarak gösterdi.

İmarda devrim gibi düzenleme!

AK Parti imar alanında devrim niteliğinde değişiklikleri içeren teklifi Meclis’e sundu. Tekliften sahilde yaşayan vatandaşlara da müjde çıktı...

Bergama’da imar harcında yüzde 25 indirim!

Bergama Belediyesi'nin 2020 yılının ilk meclis toplantısında 6 ay boyunca imarda alınan tüm harçlarda indirim yapıldığı açıklandı. 

Tapu ve imara önemli değişiklikler geliyor!

2020 yılı Ocak ayında TBMM gündemine getirilmesi beklenen taslağa göre tapu ve imarda önemli değişiklikler yapılacak...

Erdal Arıkan: İmarda radikal kararlar alındı!

İmar alanında radikal kararlar alındığını kaydeden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, imarda hiçbir yanlış uygulamanın hayata geçmesine izin vermediklerini kaydetti.

İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var!

İstanbul Kartal'da çöken binanın ardından açıklamalar yapan "İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var. Bunların tespitlerini yapacağız. Şu an önceliğimiz göçük altındaki vatandaşlarımızın hayatı" diye açıklama yaptı. 

imarda paftos Haberi

imarda paftos

Paftos nedir?

İmar Kanunu esaslarına göre, belediye hudutları ve mücavir sahalar içinde veya dışında bulunan gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde-paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın bu Kanun hükümlerine göre tasfiye olunurlar.


Tasfiyeye tabi tutulan taşınmaz mallardaki zemin hakları bedele çevrilmiştir. Zemin hakkı bedeli, ait olduğu taşınmaz malın zemine ait son emlak vergi değerinin 1/5'idir. 


Bu şekilde belirlenecek zemin hakkı bedeli, tapu idaresince gedik sahibinin müracaatı halinde zemin hakkı sahibi adına emaneten milli bir bankaya yatırılır. 


Müracaat edilmediği takdirde zemin sahibi lehine kanuni ipotek tesis edilir. Zemin hakkı bedelinin 1/4'ü peşin, bakiyesi en geç üç yıl içinde yıllık eşit taksitlerle ödenir ve bu bedele bankaca vadesiz mevduat faizi uygulanır. 


Peşin miktar ve taksitler 40 000 TL.dan az olamaz. Bu...