27 / 04 / 2024

IMFyi kimler istiyor

IMFyi kimler istiyor

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 19 maddelik analizi...

IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 19 maddelik analizi...

Kimler rant vergisi ödeyecek?

Taşınmaz mallar üzerinde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların rant vergisi ile katkıda bulunmasını sağlayacak düzenlemeler yapılıyor. Peki, kimler rant vergisi ödeyecek?

Apartman yöneticisi kimler olabilir?

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.Peki,apartman yöneticisi kimler olabilir?Kiracı ya da dışarıdan aday gösterilen biri apartman yöneticisi olabiliyor mu?

İnşaat sektörü yetkilileri yasal düzenlemeler istiyor!

İnşaat sektörünün temsilcileri, hükümetten kendilerini koruyacak yasal düzenlemeler istiyor. Vergi yükünün düşürülmesi için yasa önerisi hazırlayan sektör temsilcileri, önerilerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşacaklar.

İstanbul,ABD'deki kongreleri almak istiyor!

İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran ABD'deki kongreleri almak istiyor. İstanbul, dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerliyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılması kesinleşti.

Konut kredisini kimler alamaz?

Konutların teminat altın alınması şartıyla tüketici kredisi olarak karşımıza çıkan krediye konut kredisi adını veriyoruz.Peki,Konut kredisini kimler alamaz? Konut kredisi kullanma şartları nelerdir?

Konut kredisini kimler çekebilir?

Taşınmaz mal satın almak için bankadan alınan ve taşınmaz mala ipotek konulan kredi türüne konut kredisi deniyor.Peki,konut kredisini kimler çekebilir?Hangi evlere konut kredisi verilmez?

Ayazma Emlak Konutları projesine kimler başvurabilir?

Emlak Konut'un 1239 konutluk İkitelli Ayazma projesi için başvuru süreci başladı. 30 Ocak 2015 tarihine kadar başvuruların yapılabildiği Ayazma Emlak Konutları projesine kimler başvurabilir?

Lojmanda kimler kalabilir?

Lojman konutları, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak karşımıza çıkıyor. Peki, lojmana kimler başvurabilir? Lojmanda kimler kalabilir?

Yahşihan Yenişehir Mahallesi sakinleri tapularını istiyor!

Kırıkkale'de sosyal konut evlerinde oturan vatandaşlar yardım bekliyor. Yahşihan Yenişehir Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 450 konutta oturan vatandaşlar evlerin tapularını istiyor.

Kimler lojmanda oturamaz?

Lojmanların tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, kimler lojmanda oturamaz?

Kira gelir vergisinden kimler muaftır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenecek kira gelir vergisinde muaf olma avantajı da bulunuyor. Peki, kira gelir vergisinden kimler muaftır? Kira gelir vergisi muafiyet sınırı nasıl belirlenir?

Site yönetiminde kimler aidat vermez?

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında talep ediliyor. Kat maliklerinin bu aidatı belirlenen oranda ödemesi gerekiyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?

IMFyi kimler istiyor Haberi

IMFyi kimler istiyor

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 19 maddelik analizi...

1) Bir süredir bir ekonomist grubu Türkiye'yi ısrarla IMF'nin kapısına götürmek istiyor. Bunların özgeçmişlerine bakarsanız bunların niye Türkiye'yi IMF'nin kapısına götürmek istediğini anlarsınız. İşin sırrı özgeçmişlerinde...

2) IMF'nin faiz oranları cazip. Ama peynir büyük ve mesafe kısa. Bu durumlarda iki defa düşünmek gerekir:) Peynir niçin büyük? Mesafe niye kısa? Daha da önemlisi bunlar neden bunu istiyor? Bu ekonomist grubu bu ülkenin ve bu halkın lehine hiç bir şeyi istemez.

3) "Bayram değil. Seyran değil. Eniştem beni niye öptü?" sözü tam bu durum için söylenmiş:) Bunların niyeti -argo deyimle- Türkiye'yi öptürmek. -Kadın takipçilerimizden özür diliyoruz- Kime...