19 / 04 / 2024

İMO kentsel dönüşüm seminerleri

İMO kentsel dönüşüm seminerleri

İMO Kocaeli Şubesi'nde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Riskli Yapılar, Riskli Alan ve Finansal Konuların İmkan ve Avantajları'nın anlatıldığı bir seminer düzenlendi.

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğin söyleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşümün sadece adı var!

Bursa genelinde başlayan ve Yıldırım başta olmak üzere tüm ilde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarım değerlendiren İMO Bursa Şubesi Başkanı Albayrak, yapılan çalışmaların yeterli olmadığım işaret ederek, "Körfez depreminin üzerinden 17 yıl geçti ama bizler bir arpa boyu yol alamadık" dedi.

Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm Paneli 12 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim Paneli 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da düzenlenecek.

İşte doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenler!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak dönüşüm uyarısı yaptı. Albayrak, doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri anlattı.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm sorunları konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Sinanpaşa Mahallesi'nde 11 yıldır sonuçlandırılmayan kentsel dönüşüm konusunu konuştu.

Mustafa Balcı: Şuanda yapılan kentsel dönüşüm değil!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Kentsel dönüşüm parsel bazında değil ada veya mahalle bazında yapılmalı. Şuanda yapılanların hiçbirisi kentsel dönüşüm değil. Parsel bazlı dönüşümler daha sonra yapılacak değişikliklerin önüne geçiyor. Orada yeni bir tasarrufta bulunma şansı kalmıyor” dedi.

Antalya'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu’nda İnşaat Mühendisi Murat Yılmaz’ın sunumuyla “Kentsel Dönüşüm” konulu seminer düzenlendi.

Mustafa Balcı: Kentsel dönüşüm rant odaklı projelere indirgeniyor!

Kentsel dönüşümün rant odaklı projelere indirgendiğine dikkat çeken İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplinlerinin, teknik, bilimsel ve yasal gereklilikleri ile teknik ilkelerini görmezden gelerek kentsel dönüşüm olmaz." dedi.

Mehmet Albayrak, Bursa'daki kentsel dönüşümü eleştirdi!

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve İl Yönetimini ağırlayan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi.

Gökhan Çeliktürk: Kentsel dönüşüm amacına aykırı yapılıyor!

İnşaat sektörünün önündeki en büyük engelin yüksek arsa fiyatlarının olduğuna dikkat çeken İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, kentsel dönüşümün ise asıl amacına aykırı yapıldığına işaret ederek, “Böyle devam edersek bir 20 sene sonra tekrar bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız olacak.” dedi.

Kentsel dönüşüm ‘yık-yap’ anlayışı ile yapılmamalı!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak; kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirirken, önemli bir konuya işaret ederek kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘yık-yap’ anlayışından kurtarılması gerektiğini söyledi.

Eskişehir İMO'dan Kentsel Dönüşüm Kurulu talebi!

Eskişehir İMO Afet Riskli Binalar ve Kentsel Dönüşüm için ’Kentsel Dönüşüm Kurulu’ oluşturulmasını talep etti.Bülent Erkul; "Sorunların nasıl çözüleceği ve halka nasıl anlatılacağı, mülk sahiplerinin nasıl ikna edileceği çok önemli" dedi.

Adana'da kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi.

İMO kentsel dönüşüm seminerleri Haberi

İMO kentsel dönüşüm seminerleri

Kentsel Dönüşüm için seminer verildi İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Kocaeli Şubesi yönetimi, meslek içi eğitim kapsamında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamındaki Riskli Yapılar, Riskli Alan ve Finansal Konuların İmkan ve Avantajları'nın anlatıldığı bir seminer düzenlendi. İMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Utkan Mutman'ın öncülüğünde gerçekleşen seminere, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitmenleri İnşaat Mühendisi Serdar Cenikli, Şehir Plancısı İsmail Tüzgen ve Uzman Didem Ertek de katıldı. İMO Kocaeli Şubesi Eğitim Salonu'nda gerçekleşen eğitime Kocaeli Üniversitesinin çeşitli birimlerinde çalışan inşaat mühendisi üyeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi,...