10 / 03 / 2025

imsad kadın istihdamı

imsad kadın istihdamı

Türkiye İMSAD'dan ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ yayımlandı. Yapılması planlanan hedeflerin maddeleri haberimizde...

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

İMSAD inşaat sektöründe kadın istihdamını artıracak!

Türkiye İMSAD'dan ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ yayımlandı. Yapılması planlanan hedeflerin maddeleri haberimizde...

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu'nun tarafından, Türkiye’de bulunan gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarla ilgili yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıda gerçekleşen panelde ‘Gayrimenkul’de Kadının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği’ ile ilgili gö

RE/MAX Türkiye'den kadın çalışanlara tam destek!

RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadın istihdamı konusunda sektörün öncüsü oldu. RE/MAX Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Funda Aksoy ve Özlem Akyol’un kariyer yolculuklarını paylaşıyor.

İnşaat sektörüne kadın eli değiyor!

Son bir yılda inşaat sektöründe 19 bin kadın istihdam edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan döneminde inşaat sektöründe çalışan kadın sayısı 78 binden 97 bine yükseldi. 

Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılması düzenlenen Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor..

Şişli Kaptanpaşa Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Şişli Belediye bünyesinde Kaptanpaşa Mahallesi’nde Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı. Kaptan Paşa Mahallesi’nde yer alan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi tamamen kadınları hizmetinde olacak.

Arzu Alkız ile inşaat sektörüne kadın eli değdi!

Gelecek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Alkız, erkek egemen bir sektör olan inşaat sektöründe tek başına bir kadın olarak 3 projede toplam 170 daireyi yaptı ve teslim etti. Alkız, yeni projelerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü zirvesi 14 Kasım'da!

Çatısı altında 30 kadın derneği ve sivil toplum örgütü barındıran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 14 Kasım’da İstanbul’da “Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü” konulu bir zirve düzenliyor.

Kocasinan Kadın Gelişim Merkezi gün sayıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hanımlara özel en son teknolojiyle donatılmış ‘Kadın Gelişim Merkezi’ni ilçe sakinlerinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

imsad kadın istihdamı Haberi

imsad kadın istihdamı

Bir çok projesini hayata geçiren inşaat malzemesi piyasasının bilindik kurumu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği(İMSAD) yeni projelerinin kapsamını genişletti. İMSAD’ın azaları ile paylaştığı ‘Tutum Belgesi’nde, piyasada; "kadınların iş gücüne katılımlarının artması yönünde çalışmalar yapılması, mentorluk yapılması, kadınlara yönelik eğitimler düzenlenmesi, yürütülen iyi uygulamaların yaygınlaştırılması,kadın çalışanların iş hayatında gelişmelerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesine yönelik hedefler" yer verildi.

Türkiye İMSAD bu kapsamda Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin devamlılığına dikkat çeken sosyal, çevresel, enerji ve iklim değişikliğiyla alakalı politikalara katkı sunmak, farkındalığı artırmak ve bilgilendirme faaliyetleri yürütmek,bu meselelerde gerekli iş ortaklığını sağlamak yolunda çalışmalarına devam ediyor.

Bu amaçla 2011 senesinde faaliyete geçen Türkiye İMSAD Sürdürülebilirlik Komitesi, 2018 senesinden beri Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında faaliyetlerini hayata geçiriyor.

Konuya dair açıklamada bulunan Türkiye İMSAD Yönetim...