27 / 04 / 2024

İngiltere emlak damga vergisi

İngiltere emlak damga vergisi

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin ekonomik darboğazdan toparlanması için ev sahibi olmak isteyenlerin damga vergisinden muaf tutulmasını içeren bir tasarı hazırladı.

Fahiş kira şikayetleri 2023'e damga vurdu!

Şikayetvar, merakla beklenen 2023 yılı verilerini açıkladı. En çok memnuniyet emlak ve inşaat sektöründe olurken, fahiş kira artışları ise 2023 yılına damga vurdu.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Katar Kraliyet Ailesi, İngiltere’nin en pahalı evlerini alırken damga vergisi ödemedi!

Katar Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'nin en pahalı konutlarından iki tanesini 18,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 223 milyon TL) damga vergisi ödemeden aldığı ortaya çıktı.

İngiltere'den konut almak için doğru zaman mı?

Atlas Real Estate London LTD Kurucusu Helin Özçelik Konnolu İngiltere emlak sektörü ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Yazmin Oukhellou emlak sektörüne girdi!

İngiltere’nin ünlü reality şovlarına katıldıktan sonra şöhreti yakalayan Yazmin Oukhellou, televizyon işlerini geride bıraktı. Dubai’ye yerleşen ünlü isim, artık emlak sektöründe...

Yabancı emlakçılar Türklerin peşinde!

Türk şirketlerinin peşine Avrupa’daki satılık markalardan sonra, şimdi de yabancı emlakçılar düştü. Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den İspanya’ya birçok ülkenin emlakçıları, iflas eden markaların tahliye ettiği dükkanlar için Türk perakendecilerine teklifler götürüyor...

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

Tepe Emlak'ın Bilkent Center'ına 'En İyi Alışveriş Merkezi Renovasyonu' ödülü!

Tepe Emlak Yatırım'ın yönetiminde yenilenip birkaç markayı bünyesine dahil eden Bilkent Center, İngiltere'nin en saygın küresel dergilerinden Retail and Leisure International tarafından ödülün sahibi oldu.

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

İngiltere'de emlak sektörüne can verecek uygulama!

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin ekonomik darboğazdan toparlanması için ev sahibi olmak isteyenlerin damga vergisinden muaf tutulmasını içeren bir tasarı hazırladı.

Antalyalı emlakçılardan dikkat çeken ev ilanları!

Bir emlak şirketinin e-ticaret platformlarında "İngiltere prensi istedi vermedik maksat yabancıya gitmesin", "Duyanlar duymayanlara söylemesin başkası alır üzülür" gibi başlıklarla yayımladığı emlak ilanları görenleri gülümsetti...

İngiltere emlak damga vergisi Haberi

İngiltere emlak damga vergisi

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin ekonomik darboğazdan toparlanması için ev sahibi olmak isteyenlerin damga vergisinden muaf tutulmasını içeren bir tasarı hazırladı.

 Sunak’in bu hafta içinde açıklamayı hedeflediği tasarıda İngiliz vatandaşların damga vergisi yükümlülük eşiği 125 bin sterlinden 500 bin sterline yükseliyor. Finans Gündem'de yer alan habere göre; eşiğin geçici bir süreyle yükseltilmesi sonbahar bütçesinde olması beklenirken tasarının geçici bir süre uygulanıp ülkedeki emlak piyasasının hareketlendirilmesi planlanıyor. 

İngiltere Maliye Bakanı’nın Çarşamba günü açıklayacağı ekonomi destek planında restoran, pub ve kafelerden geçici bir süre katma değer vergisi alınmaması da dahil olmak üzere bir dizi önlemle hizmet sektöründeki 2,4 milyon İngiltere vatandaşının işlerinin korunması planlanıyor.

Boris Johnson ekonomik krizden çıkışın yolunu inşaat yatırımlarında...