26 / 04 / 2024

inşaat firmalarında son durum

inşaat firmalarında son durum

Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Türk firma sayısı 1500’ü aşarken üstlenilen projelerin değeri de 900 milyon dolar seviyesine ulaştı. Türk firmaların en çok tercih ettikleri sektör ise inşaat oldu

Konut devlerinin 2008 planları

Konut sektörünün 10 büyük şirketi Ağaoğlu, Soyak, Dumankaya, SİNPAŞ, Teknik Yapı, Yapı Kredi Koray, Varlıbaş, Ant Yapı, Han Yapı ve HEKTAŞ 2007'de ne yaptı? 2008'de ne yapacak? Vatan Emlak'a anlattı.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

İnşaat malzemeleri sanayisi son bir yılda yaklaşık 25 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mayıs 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisinde son bir senede  25 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Konya Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Konya'ya kazandırılan millet bahçesinin inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte devam eden millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Mersin Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Mersin'de devam eden millet bahçesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mersin Valisi Ali İhsan Su, millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

İstanbul Finans Merkezi inşaatında son durum ne?

İstanbul Finans Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkezde inşaat çalışmalarının yüzde 66 seviyesine geldiğini dile getirdi. 

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

inşaat firmalarında son durum Haberi

inşaat firmalarında son durum

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin’in Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Türk firmalarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bu konuda çeşitli bilgiler verdi. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ilk defa 1981 yılında proje üstlenilen Irak’ta 2013 yılı sonuna kadar Türk müteahhitlik firmalarınca üstlenilen 824 projenin toplam değeri 19.5 milyar dolara ulaştı. 2013 yılında üstlenilen 65 projenin değeri ise 2.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yanıtta, Kuzey Irak’a ilişkin ise “2013 yılında Kuzey Irak’ta üstlenilen projelerin yaklaşık değeri 900 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu da 2013 yılı için Irak’ta üstlenilen projelerin yüzde 43’üne tekabül etmektedir” bilgisi verildi.



BEŞ TÜRK BANKASI


Soru önergesi yanıtında ayrıca şöyle denildi: “Kuzey Irak’ta yaklaşık 1.210 adet resmen tescillenmiş Türk firması faaliyet göstermektedir. Buna ilaveten yaklaşık 300 civarında...