20 / 04 / 2024

inşaat sektörü canlandı mı

inşaat sektörü canlandı mı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından yayınlanan raporda, inşaattaki ekonomik sıkıntılar yüzünden  493 bin kişi bu yıl işsiz kaldığı, konut satışlarının da düşük bir seyirde olduğu bildirildi… 

Arz fazlası konut stoku müteahhitleri zor durumda bıraktı!

Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazarı olan Esfender Korkmaz bugünkü yazısında, konut sektöründeki arz fazlası üretimi ele aldı…

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

2020 birçok sektöre fazlasıyla acı çektirirken inşaatın korona kaynaklı sorunlara rağmen canlandığı, çarkların dönmeye başladığı bir yıl oldu. Peki inşaat sektörünün 2021 beklentileri ve ihtiyaçları neler?

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Kredi faizleri düştü, inşaat sektörü canlandı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına düşmesinin inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Yeni düzenlemeler inşaat sektörünü canlandıracak!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, inşaat sektöründe yaşanan krizin aşılabilmesi için yatırımcılara can suyu olacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. 

Mevlüt Çavuşoğlu: İnşaat sektörü canlandı!

İnşaat sektörünün da canlanmaya başladığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancıların mülk alımlarının artması için oturum verme, vatandaşlık verme gibi teşvik edici düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İnşaat sektörünün canlanması adına hükümetten destekler ve teşvikler geliyor. Bankaların faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak. 

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

Hamza Can: İnşaat sektörü canlandı!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, inşaat sektöründeki gelişmeleri anlattı. Can, sektörün canlandığını belirtti.

Aksaray'da inşaat sektörü canlandı!

Aksaray'da inşaat sektörü yazın başlamasıyla canlandı. İnşaatların artması birçok işçiye ekmek kapısı olurken ekonomiye de katkı sağlıyor.

Mustafa Karslıoğlu: İnşaat sektörü canlandı!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Türkiye'nin yakın gelecekte aydınlık günlere kavuşacağını söyledi. Karslıoğlu, inşaat sektöründe hızlı canlanma başladığını söyledi.

İnşaat sektörü durgun ekonomiyi canlandıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, inşaat sektörünü 2017 yılında destekleyecek unsurlar olduğu belirtti. Gökçeadır, konut kampanyalarının sürdürülmesinin sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Dönüşüm Hatay'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hatay'da inşaat sektörünü hareketlendirdi. Vatandaşlar projelerden faydalanıyor.

20 yıl vade inşaat sektörünü canlandıracak!

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Yücesoy, inşaat sektörünün canlanması ve konut alımlarının artmasının, bankaların uzun vadeli kredi olanağı sunmasıyla mümkün olacağını belirtti.

inşaat sektörü canlandı mı Haberi

inşaat sektörü canlandı mı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) inşaat sektöründe bu yıl 493 bin kişinin işsiz kaldığını duyurdu. TMB, konutta dipten dönüşün başlamakla birlikte ekonomideki belirsizliklerin konut satışlarının düşük kalmasına neden olduğunu belirtti.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, TMB, “2019 Yılı Beklenenden Zor Geçiyor” başlıklı İnşaat Sektörü Analizi raporunu paylaştı. Devletin bu yıl inşaat yatırımlarında tasarrufa yolunda olduğu, buna bağlı olarak da inşaat yatırımlarının yıllık bazda bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 16, ilk 6 ayında da yüzde 10 oranında gerilediği belirtildi. Raporda, “Tasarrufun yanı sıra yeni başlanmış birçok projeye, sözleşmesinde öngörülenden az ödenek ayrılması da müteahhitleri zor durumda bırakmıştır” ifadeleri yer aldı.

Hedefler tutmadı

Raporda, müteahhitlerin yurtdışında 20 milyar dolarlık proje gerçekleştirmelerine rağmen eylül sonunda yalnızca 7.5 milyar dolarlık seviyeye çıkılabildiği iletildi. TMB raporunda inşaat sektöründeki...