25 / 04 / 2024

inşaat sektörü pandemi

inşaat sektörü pandemi

Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül yaptığı açıklamada "Gayrimenkul sektörünün ekonomiye sağladığı katkının artacağı ve yatırımların hızlanacağı bir döneme girdik. Yıl sonunda 1 milyonlu satış rakamları yakalanacak" dedi.

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve enflasyonist ortam sebebiyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarında örülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründe de durağanlaşmaya sebep oldu.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

İnşaat sektörü destek paketleri bekliyor!

Pandemi döneminde hükümetin uygulamaları ile büyüme kaydeden inşaat sektörü ivme kaybetmeye başladı. Sektör yeni yılda destek paketleri bekliyor. 

İnşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor?

Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi döneminde hükümetin genişleyici politikalarının desteğiyle iki yıl aranın ardından büyüme kaydeden inşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor? Sektör temsilcileri değerlendirdi...

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

İnşaat sektörü pandemi tanımadı! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince ülkemizde birçok iş kolu ekonomik olarak olumsuz etkilendi, birçok şey ertelendi fakat inşaat sektöründe yıkımlar ve inşaat yapımı hızla devam etti. İşte pandemi sürecinde Türkiye'de yapılan inşaat işleri...

Murat Kurum: Pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada,''İnşallah pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak, firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda hızlı yükselişi devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Pandemi süreci inşaat sektöründe nasıl ilerleyecek?

Koronavirüs sürecinin ardından müstakil, villa, bahçeli ve balkonlu ev tercihleri arttı. Salgın sonrası süreçte inşaat sektöründe, şantiyelerde dijital dönüşümün gündeme alınarak e-şantiyeler oluşturulacağı, sosyal mesafe dolayısıyla daha geniş metrekareli ofislere talebin artacağı öngörülüyor.

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı

İMSAD: İnşaat sektörü, 2012 yılında büyüme bekliyor!

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri...

İnşaat sektörü, geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü!

İnşaat sektörü geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü. Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar lirayı aştı

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

inşaat sektörü pandemi Haberi

inşaat sektörü pandemi

Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, "Gayrimenkul sektörünün ekonomiye sağladığı katkının artacağı ve yatırımların hızlanacağı bir döneme girdik.grşeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Maritza İnşaat tarafından yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul, bankaların uyguladığı tarihi kampanyalar, ertelenen alımların harekete geçmesi ve yeni yatırımların da devreye girmesiyle beraber tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecini atlatan sektör oldu.  

Açıklamada görüşleri yer alan Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sarıgül, pandemi sonrası inşaat sektöründe yeni bir rüzgar yakalanacağını söyledi.

Sarıgül, gayrimenkul sektörünün ekonomiye sağladığı katkının artacağı ve yatırımların hızlanacağı bir döneme girdiklerini belirterek, yıl sonunda 1 milyonlu satış rakamlarının yakalanacağını ve kendilerinin de yeni yatırıma soyunduklarını belirtti.

Faizlerin düşmesi ile beraber insanların alım gücünde yaşanan yükselmenin, gayrimenkul...