29 / 03 / 2024

ipotekli ev satışları

ipotekli ev satışları

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ipotekli konut satışları 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Türkiye genelinde Kasım ayında 93 bin 514 konut satıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 azalış göstererek 5 bin 245 oldu.

İpotekli konut satışlarında sert düşüş!

Satış şekline göre yapılan değerlendirmelerde yüzde 37,2 oranında gerileme ile beraber ipotekli satışlar, veri tarihindeki en düşük üçüncü çeyrek verisine geriledi.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

İpotekli konut satışları Temmuz'da yüzde 7,95 arttı! 

İpotekli konut satışları Temmuz'da bir önceki ay ile karşılaştırıldığında yüzde 7,95 oranında yükseldi. İşte o rakamlar...

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut satışları dibi gördü, ev sahipleri pazarlığa oturdu!

Yükselen konut fiyatlarında sonra satışlar çakıldı. Konut satışlarında beş aydır gerileme devam ederken evini elden çıkarmak isteyen ev sahipleri geri adım atmaya başladı. ‘Alıcı pazarı’ döneminin başladığını söyleyen sektör temsilcileri 2. el konut satışlarında pazarlık marjının yükseldiğini kaydet

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

ipotekli ev satışları Haberi

ipotekli ev satışları

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul, 2 bin 210 konut ile en çok ipotekli ev satılan şehir olarak kaydedildi. 

Türkiye geneli ipotekli ev satışının Mayıs 2021'de, 2020 Mayıs'a göre, yüzde 42,9 oranında azalarak 10 bin 560'a düştüğüne dikkat çeken lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Mayıs 2021'de toplam ev satışları içinde ipotekli satışların payının yüzde 17,8 olduğunu belirtti.

İpotekli ev satışlarında İstanbul'un 2 bin 210 ev satışı ve yüzde 20,9 pay ile ilk sırada olduğuna dikkat çeken Özsan, bu süreçte Hakkari ve Şırnak'ta ipotekli ev satışı yapılmadığını, Ardahan’da ise 1 adet ipotekli ev satıldığını dile getirdi. 

Birinci ve ikinci elde lider İstanbul

Türkiye genelinde diğer konut satış rakamlarının Mayıs 2021'de, 2020'nin...