29 / 03 / 2024

iran korona

iran korona

Yeni tip koronavirüsün Çin dışında en çok etkili olduğu ülkelerden biri olan İran, salgınla mücadelede kullanmak için IMF’den acil kredi talebinde bulundu.

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos'ta! 

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında Tahran'da IRAN CONFAIR'de gerçekleştirilecek. 

Antalya Muratpaşa'daki yasa dışı işletmelerin yıkımına korona engeli!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Korona sonrası konut projeleri değişecek!

Korona etkisiyle inşaat sektöründe de değişimler yaşandı. Konut projelerinde değişmeler olacağını söyleyen uzmanlar, artık home ofislere, bahçeli ve balkonlu evlere talebin artacağını ifade ediyor.

Korona döneminde ev-sahibi kiracı ilişkileri nasıl olmalı?

Koronavirüs salgını, tüm dünyada ekonomiyi de olumsuz olarak etkiliyor. Peki korona döneminde ev-sahibi kiracı ilişkileri nasıl olmalı?

Korona sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

GİSP Başkanı ve Bosphorus Invest YK Başkanı Hakan Gümüş, korona sonrası gayrimenkul sektöründe ditijalleşmenin öneminin artacağını söyledi.

Korona ev fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Korona krizinin ardından varlık fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki korona ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte tüm merak edilenler...

Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin Corona virüsü ile ilgili yazısı...

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.

BOSS4 Gayrimenkul, İran'da yeni projeleri ile gövde gösterisi yapacak!

Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı ortağıyla kurduğu Boss4Gayrimenkul’ü temsilen B2B Iran & Turkey 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri Organizasyonu’nda, yeni projeleriyle gövde gösterisi yapacak... 

Gümüşhane Şiran 38 işyeri yapım ihalesi 14 Eylül'de!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırıyor. İhale 14 Eylül'de yapılacak..

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi'nde 38 işyeri yaptırılacak!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırılacak. İşyeri yapım ihalesi ise 25 Temmuz'da gerçekleşecek..

Gümüşhane Şiran'da kentsel dönüşüm kararı!

Gümüşhane Şiran Karaca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar yürürlüğe girdi.

Kaya Grup İran'da otel zinciri inşa edecek!

Ambargoların kalkmasından sonra İran Türk şirketlerinin radarına girdi. Enerjiden inşaata, beyaz eşyadan turizme hemen hemen her sektörden dev markalar, Iran için kolları sıvamış durumda.

iran korona Haberi

iran korona

İran, 1962’den bu yana kapısını çalmadığı Uluslararası Para Fonu’na (IMF) koronavirüs salgını nedeni ile başvurmak durumunda kaldı.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, IMF Başkanı Kristalina Georgieva'ya bir mektup yazarak Hızlı Finansman Aracı (RFI) kaynaklarından 5 milyar dolar kredi sağlanmasını istediklerini söyledi.

Zarif: IMF tarihin doğru tarafında yer almalı

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de yine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla talebi doğruladı. Kredinin bir an önce sağlanması gerektiğini belirten Zarif, “IMF/IMF yönetimi Fon’un yetkilerine bağlı kalmalı, tarihin doğru tarafında yer almalı ve sorumlu davranmalı” dedi. Zarif, ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının ülkedeki salgınla mücadelede ihtiyaç duyulan kaynakları tükettiğini belirtmişti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; IMF Başkanı Georgieva ve Dünya Bankası Başkanı David Malpass geçtiğimiz hafta ortak bir basın açıklaması düzenleyerek salgınla mücadele için 50 milyar...