26 / 04 / 2024

iskan harç bedelleri

iskan harç bedelleri

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan harcı hesaplama 2015!

Bir inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığının bildirilmesi ve iskan belgesi talebinin yapılması gerekiyor. Peki, iskan harcı ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2015 formülü..

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İmar harçları 2021!

2021 yılı içerisinde İstanbul'da alınacak bedelleri, İBB tarafından açıklandı. İşte imar harçları 2021...

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

İskan harcı 2019!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı harç tarifesi açıklandı. Tarife kapsamında iskan izni için ödenmesi gereken bedel de belli oldu....

İmar barışında ödenen harç bedelleri geri alınabilecek!

Türkiye'de 16 milyon ihtilaflı yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması kapsamında müteahhitten kaynaklanan kaçak yapılar için ödenen harç bedelleri müteahhitlerden geri alınabilecek.

İskan harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2018 yılı harçları belli oldu. İşte iskan harcı 2018..

Tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Tapu harç bedelleri, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutuyor?

İmar harçları 2017!

1 Ocak 2017 tarihi ile 31 Aralık 2017 tarihleri aralığında İstanbul'da tahsil edilecek bedelleri, İBB tarafından tespit edildi. İşte imar harçları 2017..

Ceza evleriyle mahkeme binaları inşası karşılığı alınan harçlar TBMM'de!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaz mallar için alınıyor. Yapı kullanma izni alınırken belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

iskan harç bedelleri Haberi

iskan harç bedelleri

2015 iskan harçları!

İskan ruhsatının alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması gerekiyor.  


İskan almak için müteahhitin bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuruyu alan Yapı Kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ederek belirliyor. 


İskan ruhsatı alırken, kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesi harç ve vergiye tabi tutulmuyor.  Ancak, taşınmazın niteliğinin kagir bina olarak tapu kütüğüne gerekeceğinden tashih için tapu harcı ve döner sermaye bedeli ödenmesi gerekiyor.


İskan harcı 2015...

2.1 Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.5 TL

2.2 Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.7 TL

2.3 Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 2.8 TL

2.4 Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2...