20 / 04 / 2024

iskan izni almak

iskan izni almak

İskan ruhsatı, bir binanın inşaat ruhsatına, proje ve eklentilerine, mimari ve fenni kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını gösteren belgedir. Peki, iskan ruhsatı ne zaman alınır?

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

İskan için gerekli belgeler 2021!

Müteahhit kişi veya firmanın tamamlanmasının ardından inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki iskan başvurusu için hangi belgeler gerekiyor? İşte İskan için gerekli belgeler 2021...

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatının tamamlanmasının ardından iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

iskan izni almak Haberi

iskan izni almak

İskan ruhsatı ne zaman alınır?

İskan ruhsatı, bir binanın inşaat ruhsatına, proje ve eklentilerine, mimari ve fenni kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını gösteren belgedir. 


Belediyelerin İmar birimlerinden alınan bu belge, binanın oturulabilir olduğunu; kişilerin can ve mal güvenliği açısından sakıncası olmadığını ortaya koyuyor. Peki, iskan ruhsatı ne zaman alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskan izni ne zaman alınacak?

İskan izni, söz konusu yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan; mimari projesinde belirtildiği gibi inşa edilmeyen yapıya iskan izni verilmiyor.


İskan izni verilmeyen yapılarda, oturum yasal olarak başlanmıyor. İçinde oturanlar için risk teşkil eden bu yapılar ayrıca kişilerin bazı haklardan yararlanmasını da engelliyor.


Örneğin, iskanı olmayan bir daireye sahip kişi, konut kredisi ile evini satamıyor. 


İskan ruhsatı bulunmayan binalarda, İmar Kanunun 31 nci maddesine göre bir...