25 / 04 / 2024

İskan ruhsatı kaç para

İskan ruhsatı kaç para

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlaması için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki iskan ruhsatı belgesi nasıl alınır? İskan ruhsatı masrafı ne kadar?

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı! Göktürk'e 118 yeni konut geliyor!  

Koray GYO Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı. Erikli Evleri projesi, İstanbul'un gözde lokasyonlarından Göktürk'te inşa edilecek. Peki Erikli Evleri projesinde kaç konut var? İşte Erikli Evleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik evler günden güne popülerleşmeye devam ediyor. Küçük bir arsa veya arazisi bulunan vatandaşlar, şehrin kalabalığından kaçmak için kendi yaptıkları prefabrik evlere sığınıyor. Peki, Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi? İşte prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar…

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Bodrum'da kaçak yapılaşma yeniden başladı!

İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte Bodrum'da kaçak inşaat çalışmaları yeniden başladı. Öyle ki bazı sitelerde izin ve ruhsat olmadan inşaat yapılıyor.  

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım istifa etti!

CHP’li Çeşme Belediye Meclisi Üyesi Aybars Yıldırım otel ruhsatı aldığı binayı 6 katlı, 29 daireli apartmana döüştürerek satışa çıkardı. Kaçağı ortaya çıkarınca Yıldırım imar komisyonu üyeliğinden istifa etti.

İskan ruhsatı kaç para Haberi

İskan ruhsatı kaç para

İskan ruhsatı masrafı ne kadar?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlaması için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı, yapının; inşaat çalışmaları başlamadan önce belediyeye sunulan ve belediye imar birimlerince onaylanan projeye uygun olarak yapıldığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Projesine uygun olarak inşa edilmemiş olması durumunda; örneğin fazla bir kat çıkılması veya projede balkonsuzken inşaatta balkonlu yapılması gibi durumlarda iskan belgesi verilmiyor.


İskan ruhsatı verilmeyen bir yapıda da yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Yapının projesine uygun olarak tekrar yapılması veya yıkılması isteniyor.


Yapı kullanma izni belgesi olarak da bilinen iskan ruhsatını, belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendiriyor. 


Aksi halde bu müddetin sonunda yapının tamamının veya biten kısmının kullanılmasına izin verilmiş sayılıyor. Ancak müracaat yeminli serbest mimarlık...