25 / 04 / 2024

İSO 500de kimler var

İSO 500de kimler var

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşunu belirlediği araştırmada Türpraş bu yıl da zirveyi kaptırmadı.

By Soğancılar Mobilya, Lovelet AVM'de yeni mağazasını açtı!

By Soğancılar Mobilya, Lovelet AVM'de yeni mağazasını açtı By Soğancı Mobilya, By Soğancı Mobilya İşletme sahibi Namık Soğancı, "Ürün kalitemizden ödün vermeden, en uygun fiyatlarla mobilya ağımızı Terme'den sonra Lovelet AVM'de açtığımız mağazamızla deva

Bahçelievler Soğanlı yeraltı otoparkı imar planları askıda!

Bahçelievler Soğanlı Mahallesi'nde bazı parsellerin Zeminaltı Katlı Otoparka alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planını 17 Şubat'ta onayladı...

Konya Yapı, Kent, Asansör ve Isıtma-Soğutma Fuarları açıldı!

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen "Konya Yapı, Kent, Asansör ve Isıtma-Soğutma Fuarları" açıldı. KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılışa, Konya Valisi Muammer Erol, katıldı.

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanabilir?

Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanabilir?

Asansör bakımını kimler yapabilir?

Asansör yasasına göre, asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bakım yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakımını kimler yapabilir?

İklim özellikleri ısıtma soğutma sistemleri çeşitliliğini artırıyor!

Türkiye’ nin dört mevsimi yaşayan bir ülke olması, ısıtma soğutma sistemlerinde pazarı çeşitlendirdiği gibi ihtiyaçlar da büyümenin motoru oluyor. Kriz dönemleri hariç sektör sürekli büyüdü...

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinde bulunan pazarın imar planı iptal edildi!

Muratpaşa Belediye Meclisi, Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının Antalya Defterdarlığının mahkeme kararıyla konut alanı olarak yeniden düzenleme isteğini karara bağlayamadı. Dosya yeniden çalışılması amacıyla iade edildi.

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.

Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.

Hangi hallerde kimler beyanname verir?

Veraset ve intikal vergisi, bir kişinin vefatından sonra geriye menkul veya gayrimenkullerinin mirasçıları tarafından kabul edilmesi üzerine devlete ödenmesi gereken bir vergiye deniyor. Peki, hangi hallerde kimler beyanname verir?

Gaiplik kararını kimler isteyebilir?

Gaiplik şartlarını taşıyan bir kimse için "gaiplik kararı"nın verilebilmesi adına bu konuda ilgili kişilerden en az birinin müracaatta bulunması gerekiyor. Peki gaiplik kararını hangi mahkeme verir? Gaiplik kararını kimler isteyebilir?

Tapuda isim tashihi davasını kimler açabilir?

Tapu kaydı üzerinde isim hatasının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor. Peki, tapuda isim tashihi davasını kimler açabilir? Tapuda isim tashihi davası dilekçesi nasıl yazılır?

Cengiz Soğancıoğlu: İzmir'e suni turizm adası yapılsın!

Cengiz Soğancıoğlu, "İzmir Körfezi'ne, körfez kanalları ve temizlik sırasında çıkacak malzemelerle Karşıyaka ve İnciraltı kıyılarına yakın akıntılara paralel çok ince Pasifik Atol adaları gibi iki adet suni turizm adası yaptırılması gerekiyor" dedi

İSO 500de kimler var Haberi

İSO 500de kimler var

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşunu belirlediği araştırmada Türpraş bu yıl da zirveyi kaptırmadı. Türkiye ihracatının yüzde 40,7’sini gerçekleştiren 500 şirket içinde ağırlığın petrokimya, otomotiv ve demir-çelik sektörlerinde olduğu görüldü. İlk 500’deki şirketlerin faaliyet gelirleri incelendiğinde ise tablonun sanayiciler için pek iç açıcı olmadığı ortaya çıktı. Dev şirketlerin 30 milyar TL olan esas faaliyet gelirlerinin yarısından fazlası yine finansman gideri olarak kaydedildi. Ar-Ge’deki gelişme ise sevindirdi.


İhracatta da ipi göğüsledi

Türkiye’nin en büyük şirketi TÜPRAŞ, üretimden satışlardaki liderliğini ihracatta da korudu ve vtoplam 3 milyar 724 milyon dolarlık ihracatıyla listenin zirvesinde yer aldı. Ardından gelen diğer iki şirket sırasıyla 3 milyar 464 milyon dolar ve 3 milyar 20 milyon dolarlık ihracat tutarlarıyla Ford Otomotiv ve Oyak-...