25 / 04 / 2024

istanbul deprem toplanma alanı

istanbul deprem toplanma alanı

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

TMMOB: İstanbul'daki deprem toplanma alanlarında AVM’ler var!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul'da meydana gelen depremler sonrasında basın toplantısı düzenledi. Kurul "İstanbul’da acil durum yolları yetersiz, deprem toplanma alanları üzerinde AVM var" dedi...

İstanbul'da mahalle mahalle acil toplanma alanları 2019!

İstanbul'da 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Acil toplanma alanlarına e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor...

İstanbul'da binalara deprem uyarı sistemi takılacak!

İstanbul'da teknoloji editörleri ile bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Akıllı Afet Yönetimi için binalara takılacak sensörler ile yapıların titreşimini izleyeceklerini söyledi.

İstanbul'da 300 toplanma alanı imara açıldı!

İstanbul'da toplanma alanı olarak belirlenen 470 yerden 300'ü imara açıldı ve üzerlerine alışveriş merkezleri, rezidanslar ve gökdelenler inşa edildi. Acil ulaşım yolları ise otoparka dönüşmüş durumda.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

İstanbul'un en önemli konusu deprem!

İstanbul’un en ön plandaki konusunun deprem olduğunu dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Deprem kuşağı üzerindeki her kenti derinden ilgilendiren böylesi önemli bir konuya, hep birlikte el ele kol kola çözüm bulmak mecburiyetimiz var” dedi.

Deprem geliyor! Peki, İstanbul hazır mı?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara'da beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, Marmara'da yaklaşık 7.2'den daha büyük olan depremlerin 570 yılda bir olduğunu söyleyerek "İstanbul'un olağan büyük deprem büyüklüğü aşağı yukarı 6.4'tür" diye konuştu.

İstanbul için deprem senaryosu: İki fay birden kırılırsa felaket olur!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 1999 depreminde Marmara'da yer kabuğu altında büyük bir enerji biriktiğini belirten Görür, olası bir depremde iki fay hattı birden kırılırsa, İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacağını söyledi. 

İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7.6'lık deprem olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da iki fay hattı birden kırılırsa İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak" açıklamasında bulundu.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

İstanbul'da deprem tekrarlama periyodu 43 yıl!

NG Araştırma Genel Müdürü Nedim Barut, deprem gerçeğiyle ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşlara, 'Evlerimize dayanıklılık testi yapıldı mı?', 'Deprem sigortası var mı?', 'Yakınlarında toplanma alanı var mı?' gibi sorular soruldu.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

istanbul deprem toplanma alanı Haberi

istanbul deprem toplanma alanı

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Yıllardır imara açıldığı için tartışma konusu olan toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar yer alıyor.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB'nin yeni açıkladığı “Toplanma ve Geçici Barınma Alanları” içinde 859 toplanma alanı, 1017 adet geçici barınma alanı olmak üzere toplam bin 876 adet açık alan yer alıyor. Listede 2 bin 262 adet de kapalı barınma alanı bulunuyor. 

Toplanma alanlarının yüzölçümü 32 milyon 347 bin 530 metrekare, kapasitesi ise 21 milyon 565 bin kişi olarak belirlendi. Barınma alanlarının kapasitesi 1 milyon 988 bin 867 kişi, yüzölçümü ise 61 milyon 826 bin 525 metrekare....