19 / 04 / 2024

İstanbul Erkek Lisesi 42 yıllık bina hasar raporu

İstanbul Erkek Lisesi 42 yıllık bina hasar raporu

116 yıllık binası sapasağlam duran İstanbul Erkek Lisesi'nin 42 yıl önce yapılan ve 390 öğrencinin kaldığı yatakhane binasının depremde büyük hasar gördüğü ortaya çıktı. Binanın yıkılması öngören rapor 5 yıl önce hazırlandı...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Muharrem Erkek'ten Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yaptı.

İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi yıkıldı!

Bursa İnegöl'de riskli olduğu tespit edilen 40 yıllık Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi erkek öğrenci pansiyonu yıkıldı. 

Özel Zapyon Rum Lisesi'nin inşaat iskelesi çöktü!

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Beyoğlu'nda Özel Zapyon Rum Lisesi'nin inşaat iskelesi çöktü.

İstanbul Anadolu Lisesi'nden Fenerbahçe'ye tepki!

İstanbul Kadıköy'de bulunan İstanbul Anadolu Lisesi arazisinin Fenerbahçe'ye devrine yöneltilen tepkiler devam ediyor...

İstanbul Anadolu Lisesi'nin Fenerbahçe'ye devri protesto edildi!

Kadıköy'de, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yanındaki İstanbul Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve mezunları, okulun Fenerbahçe'ye devrini protesto etti...

İnşaat Mühendisi Nihat Osmanoğlu vefat etti!

Betül osmanoğlu'nun eşi İnşaat Mühendisi Nihat Osmanoğlu vefat etti. Osmanoğlu'nun ailesi ve Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı taziye ilanı yayınladı.

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'yle protokol yapıp üniversitenin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı. 

Okul müdürü, Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya vermiş!

İstanbul'da bulunan Beykoz Anadolu Lisesi’ne dün icra ekipleri gitti. Sebebi ise okulun eski müdürünün, okulun iki katın kiraya vermesi.

Satılan Özel Çapa Lisesi'nde soruşturma!

Başka bir kuruma satılması nedeniyle eğitimin durma noktasına geldiği belirtilen İstanbul’daki Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’yle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Kabataş Erkek Lisesi'nde yangın çıktı!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Kabataş Erkek Lisesi'nde yangın çıktı. Yangına müdahele etmek için olay yerine birçok itfaiye ekibi sevk edildi.

Bağcılar Necmettin Erbakan Fen Lisesi açıldı!

İstanbul Valiliği ve Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi açıldı.

Kabataş Erkek Lisesi yıkılıyor mu?

Feriye Sarayı’nın Kabataş Erkek Lisesi olarak kullanılan tarihi binası restorasyon adı altında iş makineleriyle yıkılıyor.

İstanbul Erkek Lisesi 42 yıllık bina hasar raporu Haberi

İstanbul Erkek Lisesi 42 yıllık bina hasar raporu

116 yıllık ana binası sapasağlam olan İstanbul Lisesi'nin 1971 yılında yapılan ek binasının, 1999 Marmara Depremi'nde büyük hasar gördüğü ortaya çıktı. 


2008'de hazırlanan raporda bina, "mühendisliğin kabul edemeyeceği bir bina" olarak tanımlandı ve kolonlarda çatlak olduğu belirtildi. 2008'de Prof. Dr. Naci Yücefer ile İnşaat Yüksek Mühendisi Hamit Yıldırım tarafından hazırlanan kapsamlı raporun varlığını ortaya çıkaran Okul Aile Birliği Başkanı Dr. Tamer Görgülü, acil koduyla Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı yazarak önlem alınmasını istedi. 


14 YILDIR YAPILMADI 

Ek binanın, 1999 depreminden beri gündeme geldiğini belirten Görgülü, "Birkaç kez yıkılıp yapılma/güçlendirme önerilerinin olduğu raporlar hazırlandığı halde herhangi bir işlem yapılmadı. 

Mutfak bölümünde mantolama yapıldığını, ancak binada depreme karşı dayanıksızlığın devam ettiğini öğrendik. Milli Eğitim, 5 yıldır binanın iyileştirilmesi için İl Özel İdaresi'yle yazışmış, netice alınamamış" diye...