25 / 04 / 2024

İstanbul eylülde yabancıya kaç konut sattı

İstanbul eylülde yabancıya kaç konut sattı

İstanbul, uzun yıllar sonra yabancıya konut satışındaki birinciliği Antalya’nın elinden kaptı. Bu yılın eylül ayında İstanbul 561 konut satışı yaptı!

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

İstanbul’da yabancı sayısı 10 kat arttı! Megakentte 2.5 milyon yabancı yaşıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSKİ’nin su tüketim verilerine göre kentte yaklaşık 2.5 milyon yabancı yaşadığını duyurdu. İşte detaylar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Yabancıya konut satışı Ocak-Eylül döneminde rekor kırdı!

Konut satışları, yükselen fiyatlara rağmen senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Eylülde 147 binden fazla konut satışı gerçekleşti. Yabancıya konut satışı da aylık bazda 6 bin 630'a yükseldi. Yabancıya satışın 2019 yılında yakalanan 45 bin 483 adetlik zirveyi bu sene aşması öngörülüyor.

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2021’de toplamda 147 bin 143 adet konut satıldı. Yabancıya konut satışları aylık 6 bin 630 adet ile tarihi zirveyi gördü. 

Yabancıya satılan her 2 konuttan birisi İstanbul’da!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye genelinde yabancıya satılan her 2 konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini ve bu talebi gören gayrimenkul geliştiricilerinin pazarlama çalışmalarını yabancı müşteri pazarına çevirdiğini değerlendirdi....

İstanbul eylülde yabancıya kaç konut sattı Haberi

İstanbul eylülde yabancıya kaç konut sattı

Antalya, yabancıya konut satışındaki birinciliğini uzun yıllar sonra İstanbul’a kaptırdı. En çok satış yapılan ilk 10 içinde Akdeniz ve Ege sahil kentlerindeki düşüşe karşın yayla kentlerindeki artış dikkati çekti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de yabancılara yapılan konut satışlarında, bu yılın eylül ayında ilk sırayı 561 konut satışıyla İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 440 konutla Antalya, 126 konutla Yalova, 112 konutla Bursa, 105 konutla Trabzon, 85 konutla Muğla izledi. Eylül ayında İstanbul’da geçen yıla göre yabancılara satılan konut sayısı 546′dan 561′e yükselerek yüzde 3 arttı. Antalya’da ise bu rakam yüzde 25 oranında azalarak 590′dan 440′a düştü. Geçen yılın aynı dönemine göre bu eylülde Yalova’da konut satışı 81′den 126′ya, Bursa’da 87′den 112′ye, Trabzon’da 29′dan 105′e, Sakarya’da 25′den 66′ya yükseldi.


ANTALYA İKİNCİLİĞE GERİLEDİ


Bu...