25 / 04 / 2024

istanbul kiralanabilir ofis alanı 2015

istanbul kiralanabilir ofis alanı 2015

İstanbul’daki A sınıfı ofis pazarı son 5 yılda yüzde 78 artış gösterdi. JLL Türkiye Ülke Müdürü Avi Alkaş’a göre ülkedeki ofis arzının yüzde 80’ini sağlayan İstanbul, 3,8 milyon metrekarelik kiralanabilir ofis alanına sahip..

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

İstanbul'da kiralanabilir boş ofis alanı arttı!

Cushman&Wakefield'in rapora göre İstanbul'da ilk çeyrekte 67 bin metrekare yeni ofis arzı eklenirken kiralanabilir boş alan büyüklüğü 795 bin metrekareye ulaştı

Hep İstanbul'da fiyatlar 216 bin liradan başlıyor!

TEKFEN Emlak Geliştirme tarafından hayata geçirilen HEP istanbul Projesinde satışlar devam ediyor. Projede ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme avantajları yer alıyor. Proje teslimleri 2017'de yapılacak.

Sembol İstanbul'da yeni yıl fırsatı! 3 farklı kampanya!

2014’ de İstanbul’ un yatırımcısına en çok kazandıran projelerinden biri olan Sembol İstanbul aynı zamanda yatırımında sembolü niteliğinde…Sembol istanbul'da yeni yıl fırsatı! 3 farklı kampanya...

Evora İstanbul'da erken teslimat sürüyor!

Türkiye'nin tek seferde satışa sunulan en büyük konut projesi olma niteliği kazanan Evora istanbul'da satışı gerçekleştirilen 4 bin 300 dairenin teslimleri de hızla yapılıyor.

Kiralanabilir alan toplam 4.7 milyon metrekareye ulaştı!

Değerleme sektöründe faaliyet gösteren Eva Gayrimenkul Değerleme’den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, 2014 sonunda tamamlanması muhtemel AVM’lerle birlikte kiralanabilir alanın 4.7 milyon metrekareye ulaşacağını söyledi...

Kiralanabilir AVM alanlarının yüzde 14 artması öngörülüyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanı Deniz Sahinkaya, tamamlanması muhtemel AVM'lerle birlikte kiralanabilir alanın 4 milyon 764 bin 536 m2'ye ulaşacağını, yüzde 14 artacağını söyledi..

İstanbul'da ofis projeleri hızla ilerliyor!

İstanbul ofis pazarı hızla büyüyor. 3.8 milyon metrekare olan kiralanabilir alanın 3 yılda 6.5 milyonu bulması bekleniyor. Ofis projeleri Anadolu yakasında Levent, Maslak, Şişli, Kağıthane, Anadolu yakasında Ümraniye, Ataşehir ve Kartal'da yoğunlaşıyor.

Kiralanabilir AVM alanı 2015'te yüzde 14 artacak!

Deniz Şahinkaya, 2014 sonunda tamamlanması muhtemel AVM’lerle birlikte kiralanabilir alanın 4.764.536 m2’ye ulaşacağını, 2015’te bu rakamın yaklaşık %14, 2016 yılsonuna kadar da yaklaşık %22 artmasını beklediklerini belirtti.

Kadir Topbaş: İstanbul'u turizmle kalkındırdık!

Adanada düzenlenen Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tecrübelerini aktardı. Topbaş "istanbul'a gelen 2 milyon turisti, 12 milyonun üzerine çıkardık" dedi.

River Plaza 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip!

İstanbul'un iş merkezi Levent'te bulunan River Plaza, iş hayatının yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Ulaşım kolaylığı ve şehir hayatına yakınlığı sayesinde ofis kullanıcıları için imkanlar sağlayan River Plaza,35 bin kiralanabilir alana sahip...

Fikirtepe Concord İstanbul'da 617 dairenin yüzde 76'sı satıldı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, bu başarıda marka güvenirliliğinin etkili olduğunu söyledi. 1.175 daireden oluşan Concord istanbul projesinde ağırlıkta 1+1 olmak üzere stüdyo, 2+1 ve 3+1 tipi daireler yer alıyor.

İstanbul Diamond projesinde aylık 1000 TL kira yardımı!

Bugüne kadar Beştepe Konakları, Dream City, Rüya Kent, Stili istanbul ve Stillistanbul Comfort gibi konut projelerini hayata geçiren Yeşilyurt inşaat, Kurtköy'deki İstanbul Diamond'da yeni kampanyaya başladı.

istanbul kiralanabilir ofis alanı 2015 Haberi

istanbul kiralanabilir ofis alanı 2015

İstanbul’daki A sınıfı ofis pazarı son 5 yılda yüzde 78 artış gösterdi. JLL Türkiye Ülke Müdürü Avi Alkaş’a göre  ülkedeki ofis arzının yüzde 80’ini sağlayan İstanbul, 3,8 milyon metrekarelik kiralanabilir ofis alanına sahip: “2017 itibarıyla yaklaşık yüzde 70’lik bir büyüme ile 6,5 milyon metrekareye ulaşacak.”


Teknoloji ve bilişim alanındaki değişim, ofis binalarının kabuk değiştirmesine neden oldu. Artık şirketler çalışan memnuniyeti ve verimliliğini artıracak ofisler kiralamak istiyor. Sosyal alanlar, ofis alanlarının verimli kullanılabilmesi ve ofisin raylı ulaşım sistemlerine yakınlığı şirketler için önemini artırırken, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine uygunluk, binanın iyi bir firma tarafından yüksek standartlarda ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi ve binanın çevreye duyarlı olması önem kazanmaya başladı. Bu sebeple Levent ile Maslak arasındaki merkezî iş alanının yanı sıra, Kağıthane,...