23 / 04 / 2024

istanbul konferans

istanbul konferans

ULI raporunda, “iyi planlanmış” yoğunluğun kentlere önemli avantajlar sağlayabileceği belirtilirken, İstanbul “kötü yüksek yoğunluklu kent” kategorisinde görünüyor.

ICMA Sonbahar Konferansı İstanbul’da gerçekleşti!

İstanbul'da 24-25 Ekim'de yapılan International Classified Marketplace Association (ICMA) 2019 Sonbahar Konferansı'na Emlakjet Ceo’su Tolga İdikat da katıldı...

100. INTERCEM Konferansı 24-26 Haziran'da İstanbul'da! 

Dünya çimento sektörünü bir araya getiren INTERCEM Konferansı yüzüncü kez 24-26 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Hilton Bomonti Hotel'de gerçekleşecek.  

SBE16 İstanbul Konferansı yapıldı!

Dünyada 50’den fazla ülkede 2000 yılından bu yana düzenlenen Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferansları Serisi'nin İstanbul ayağı SBE16 İstanbul Konferansı, Rigips Türkiye’nin de desteğiyle Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleşt

Kalebodur, SBE16 İSTANBUL Konferansı’na sponsor oldu!

SBE16 İSTANBUL Konferansı’na Uluslararası Sürdürülebilir Yapı Çevre Konferansı- KALEBODUR Özel Oturum sponsoru olarak destek veriyor.

SBE16 İSTANBUL Konferansı 13-15 Ekim'de!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek olan SBE16 İSTANBUL Konferansı’na çok az bir süre kala konferans detayları da hızla şekillenmeye devam ediyor.

SBE16 İstanbul Konferansı 13 Ekim'de başlıyor!

SBE16 ISTANBUL Konferansı çerçevesinde; sürdürülebilir, yeşil, dayanıklı ve akıllı binalar, kentler ve metropoller ile ilgili konuların tüm yönleriyle işleneceği konferans, inşaat sektörünün tüm aktörlerinin desteğiyle gerçekleşecek.

Sika Türkiye, Uluslararası İstanbul Köprü Konferansı’na katıldı!

Sika Türkiye, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Köprü Konferansı’na katıldı. Sika, fuarda en yeni ürünlerini de anlatma imkânı buldu.

Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı İstanbul'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

SBE16 İstanbul Konferansı 13-15 Ekim'de!

SBE16 İstanbul Konferansı Akıllı Metropoller – Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler” teması ile 13-15 Ekim’de İlk Kez Türkiye’de…

8. AVM Yatırımları Konferansı Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleşecek!

52 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı 3 Mart 2016’te Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirilecek.

SBE16 İstanbul Konferansı’nın bildiri süresi uzatıldı!

SBE16 İSTANBUL Konferansı Türkiye’de ilk kez Türkiye İMSAD organizasyonuyla 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konferans çerçevesinde; Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu konuşulacak.

Realty Port İstanbul, 4. İnşaat ve Konut Konferansı'na sponsor oldu!

26 Ocak 2016 Salı günü Marriott Hotel Asia da düzenlenecek olan 4. İnşaat ve Konut Konferansının genel sponsoru Realty Port İstanbul firması inşaat sektörünün profesyonelleri ile buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul'da Smartcon Big Data Big Ideas konferansı düzenlendi!

İnternetten sonraki ikinci sanal devrim "Big Data" ile başlayan yeni çağın aktörleri İstanbul'da düzenlenen "Smartcon Big Data Big Ideas" konferansında bir araya geldi.

istanbul konferans Haberi

istanbul konferans

ULI Türkiye tarafından Ak Portföy’ün katkıları ile Sabancı Center’da düzenlenen konferansta kentlerde yoğunluğun olumlu ve olumsuz yönleri ile İstanbul’un dünya kentleriyle karşılaştırıldığında durumu tartışıldı.


“İyi yoğunluk” yaratıcılık ve yenilikçiliği teşvik ediyor.

ULI (Urban Land Institute), geçtiğimiz yıl, “yoğunluk” konusunda 2 ayrı rapor yayınlamış ve genelde olumsuz bakılan yoğunluk konusunu tartışmaya açmıştı. Raporlarda, “iyi planlanmış” yoğunluk kapsamında, kent planlarının yeniden ele alınıp yoğunluğun toplu ulaşım noktalarında artırılmasının; kalan alanlarda bilinçli olarak düşük yoğunluk ve yeşil alan bırakılmasının önemli avantajlar sağlayabildiği belirtilmişti. Bu avantajlar arasında, ulaşım kaynaklı karbon salımında azalmanın yanı sıra yoğunluğun sağladığı kültürel ve bilimsel etkileşimle kentliler arasında yaratıcılık ve yenilikçiliğin teşvik edildiği tespitleri yapılmıştı.


Istanbul’da sanayinin ağırlığı diğer metropollere göre çok fazla

ULI Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı Konferansı’nda, Istanbul’un da aralarında bulunduğu 6...