19 / 04 / 2024

istanbul lodos önlemi

istanbul lodos önlemi

MGM’den alınan kuvvetli yağış uyarısı üzerine İtfaiye, Zabıta, Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri, İSKİ, Beyaz Masa, Atık Yönetimi Md, Trafik Md, İGDAŞ, Şehir Hatları, İDO, BEDAŞ, AYEDAŞ ekipleri AKOM’da toplandı.

HEP İstanbul'da İkinci Şans kampanyası uzatıldı!

TEKFEN Emlak Geliştirme'nin istanbul'daki yeni projesi HEP istanbul için başlattığı 'İkinci Şans' kampanyası 15 Mayıs'a kadar uzatıldı.HEP istanbul'da, satış adedi lansmandan bu yana 600 dairenin üzerine çıktı.

Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı.

Bulvar İstanbul'daki dairelerin yüzde 90'ı 1 yılda satıldı!

Emlak Konut'un Basaksehir'deki en lüks projesi Bulvar istanbul, konutların satısını yüzde 90'ını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak satış ve hasılat rekortmeni oldu.

Kartal Moment İstanbul'da peşin alım avantajı!

Kartal’da AC Yapı tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Moment istanbul projesinin yüzde 25’i satıldı. İki kuleden oluşan projede fiyatlar 269 bin liradan başlıyor.

Nlogo İstanbul ikinci etap satışları devam ediyor!

Özyurtlar inşaat, Nlogo istanbul'un ikinci etabını ve New Bahçeşehir projesini satışa çıkardı. Nlogo istanbul ikinci etap 850, New Bahçeşehir ise 98 daireden oluşuyor.

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin 2014 istanbul Markalı Konut Araştırması, kentin 34 bölgesinde bin 7 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.

Legoland İstanbul'un temeli atıldı!

Legoland Discovery Centre istanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre istanbul'un bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşmaya hazır olacağını söyledi.

Moment İstanbul'da dairelerin yüzde 25'i satıldı!

AC Yapı'nın istanbul Anadolu Yakasfndaki Kartal'da inşasına başladığı Moment İstanbul projesi, konut yatırımcılarının yeni adresi haline geldi. Yoğun ilgiyle satışların başladığı projede dairelerin yüzde 25'i sahiplerini buldu.

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire!

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire fiyatları 190 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Satış süreci devam eden projede 166 adet dükkan ve 1.155 adet daireye yer veriliyor.

Lodos hasar ihbarlarını artırdı!

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak.

Hamit Demir: Dar gelirli İstanbul'dan ev alamayacak!

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar'da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam istanbul 'da yüzde 70 'lere dayandı.

İstanbul'da lodos nedeniyle 297 çatı uçtu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şiddetli lodos nedeniyle meydana gelen 297 çatı uçması, 229 ağaç devrilmesi olayına müdahale etti. Kentte rüzgarın hızı saatte 88 kilometreye çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi lodos hasar raporunu açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, lodusun etkisini azaltmaya başlamasıyla birlikte kentteki hasar raporunu açıkladı. Rapora göre dalgalar 7 metreyi buldu ve 297 adet binanın çatısı uçtu.

istanbul lodos önlemi Haberi

istanbul lodos önlemi


İstanbul'u etkisi altına alan yağış ve Lodos fırtınası etkisini kaybetmeye başladı.  MGM’den  alınan kuvvetli fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı üzerine İtfaiye, Zabıta, Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri, İSKİ, Beyaz Masa, Atık Yönetimi Md, Trafik Md, İGDAŞ, Şehir Hatları, İDO, BEDAŞ, AYEDAŞ ekipleri AKOM’da toplandı.


Ekipler gelen ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti. İstanbul'a dört günde ortalama metrekareye 50 kg yağış döştü. Rüzgarın hızı ise saatte 88 Km'ye çıktı. Lodos fırtınasının etkisiyle özellikle sahil kesimlerinde deniz taşması nedeniyle yollarda göllenme meydana geldi.  Dalga boyu yer yer 7 metreye ulaştığı,  Zeytinburnu, Pendik, Kartal sahillerinde, Ahtapot, Kocayusuf, Hızır Güç (afet müdahale aracı) ile sulardan etkilenen vatandaşlar ve araçlar kurtarıldı. Çatı uçması, ağaç devrilmesi ve çeşitli parçaların rüzgârdan devrilmesi olaylarını müdahale...